Rămâi conectat

Actualitate

Din 30 mai va debuta un nou program pentru tinerii întreprinzători. Vezi care sunt criteriile şi contribuţiile

Dragoş Suciu

Publicat

în

Din 30 mai va debuta un nou program pentru tinerii întreprinzători denumit „Start” care va avea o finanţare de până la 100.000 lei din care 70% contribuţia statului, iar 30% contribuţie proprie, a declarat pentru Money Channel, Georgian Ghervasie, consilierul personal al premierului Victor Ponta.

„Există o serie de programe, prin intermediul Ministerului pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri şi Turism, ce s-au relansat. Putem vorbi despre două programe importante: „Tânărul debutant”, pentru persoane până în 35 de ani, cu o sumă nerambursabilă de până în 10.000 de euro, şi programul „Start”, ce va debuta din 30 mai, de până în 100.000 lei, cu 70% contribuţia statului şi 30% contribuţie proprie. Sunt proiecte cu eligibilitate. Pentru a evita birocraţia, am discutat cu ministrul Grapini (ministrul delegat pentru IMM-uri, Maria Grapini n.r), toate vor fi online”, a explicat Georgian Ghervasie, consilierul personal al premierului Victor Ponta.

Acesta a subliniat că, în ultimul an, în România şomajul a scăzut sub nivelul de 7%, până la 6,7%, ceea ce înseamnă jumătate din media europeană. În mai 2013, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în sectorul privat există cu 70.0000 mai mulţi angajaţi în sectorul privat. În rândul tinerilor şomajul este de 25%.

„La capitolul tineri avem 25% la sută rata şomajului. Aş greşi să spun că stăm bine, dar, în comparaţie cu ţări ca Spania, Italia, ce depăşesc 50%, stăm bine”, a precizat consilierul prim-ministrului.

Georgian Ghervasie a mai afirmat că, pentru sprijinirea afacerilor, în afară de programele pentru tineri, mai există programul „Mihail Kogălniceanu”, lansat în 16 aprilie, de 400.000 lei, cu dobândă subvenţionată 100%, „Femeia manager”, activităţi de comercializare, de producţie şi servicii, separat de ce înseamnă microîntreprinderi, IMM-uri, cu finanţări de 80% pentru microîntreprinderi, 70% pentru întreprinderi mici şi 60% pentru întreprinderi mijlocii, precum şi programul pentru dezvoltarea meşteşugurilor şi artizanatului, cu târguri total sponsorizate pentru participanţi.

Sursa: Agerpres.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea