Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Din 2019, diurna netaxabilă pe care o pot acorda angajatorii privați se majorează

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Diurna pe care angajatorii privați o pot acorda, fără a fi nevoiți să plătească taxe la stat, se va majora.
Potrivit proiectului de act normativ adoptat astăzi în Guvern, începând cu luna ianuarie 2019, diurnă de va majora,însă mai întâi,pentru a se aplica,e nevoie ca documentul să fie publicat în Monitorul Oficial. În cazul angajatorului din mediul privat, diurnă se va majora de la 42,5 lei la 50 lei.
Potrivit Codului fiscal, cuantumul netaxabil al diurnei de 2,5 ori nivelul legal stabilit pentru bugetari. Așadar, dacă diurna zilnică acordată bugetarilor se va majora, de la 17 la 20 lei, cuantumul netaxabil al diurnelor salariaților din mediul privat se va majora și el.
De reținut este faptul că, dacă un angajator acordă diurne ce depășesc nivelul stabilit prin lege, este obligat să plătească atât impozit pe venit cât și contribuții pentru pensii, sănătate și muncă.
În prezent, impozitul pe venit are o cotă de 10%, iar contribuțiile de pensii, sănătate și muncă au cote de 25%, 10%, respectiv 2,5%,potrivit profit.ro.
Sursa: bugetul.ro

Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

O noua escrocherie: ”Mă auziți acum? De ce să nu răspunzi cu ”Da”?

Unirea Ziarul

Publicat

în

O noua escrocherie: ”Mă auziți acum? De ce să nu răspunzi cu ”Da”? În era digitală actuală, în care suntem profund interconectați prin internet, escrocheriile telefonice rămân o amenințare persistentă și în continuă evoluție. Printre numeroasele tactici folosite de infractori pentru a profita de încrederea oamenilor, escrocheria cunoscută sub numele de „Mă auziți acum?” se […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea