// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Din 1 februarie, salariaţii firmelor din turism și alimentație publică nu mai plătesc impozitul pe venit de 16%

impozit-forfetarPersoanele angajate în baza unui contract de muncă încheiat pe un an de zile cu firmele din sectorul turistic, restaurante şi alimentaţie publică vor fi scutite de la plata impozitului pe venit, de 16%, începând cu 1 februarie 2017.

Măsura este inclusă în Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 3/2017, publicată recent în Monitorul Oficial, şi vizează salariaţii firmelor prevăzute în Legea nr. 170/2016 privind impozitul specific unor activităţi, în vigoare de la 1 ianuarie 2017, scrie avocatnet.ro.

Potrivit textului de lege, vor fi scutite de la plata impozitului pe venit „persoanele fizice, pentru veniturile realizate din salarii şi asimilate salariilor prevăzute la art. 76 alin. (1)-(3), ca urmare a desfăşurării activităţii pe bază de contract individual de muncă încheiat pe o perioadă de 12 luni, cu persoane juridice române care desfăşoară activităţi sezoniere dintre cele prevăzute la art. 1 al Legii nr. 170/2016 privind impozitul specific unor activităţi, în cursul unui an”.

Aşadar, angajaţii firmelor care desfăşoară activităţi în sectorul turistic, restaurante şi alimentaţie publică, vor fi scutiţi de la plata impozitului pe venit, de 16%. Practic, poate fi vorba de ospătari, barmani, dar şi celelalte persoane angajate de entităţile din domeniul turistic şi alimentaţie publică.

Mai sunt scutiţi de la plata impozitului pe venit următorii contribuabili:
– persoanele fizice cu handicap grav sau accentuat, pentru veniturile realizate din:
activităţi independente, realizate în mod individual şi/sau într-o formă de asociere;
salarii şi asimilate salariilor;
pensii;
activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură.
– persoanele fizice, pentru veniturile realizate din venituri din salarii şi asimilate salariilor  ca urmare a desfăşurării activităţii de creare de programe pentru calculator (mai pe scurt, programatorii – detalii aici);
– persoanele fizice, pentru veniturile realizate din salarii şi asimilate salariilor ca urmare a desfăşurării activităţii de cercetare-dezvoltare aplicativă şi/sau de dezvoltare tehnologică.

sursa:capital.ro, avocatnet.ro.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

loading...