Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

DIICOT: ”Cercetarea lui Berbeceanu – un caz izolat. Continuă cooperarea și susținerea instituțională între procurori și polițiștii de la Crimă Organizată”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Urmare a emisiunilor TV şi a materialelor apărute în ultimele zile în mass-media, în care au fost dezbătute aspectele susţinute în scrisoarea atribuită comisarului șef al BCCO Alba, Traian Berbeceanu, Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) face următoarele precizări, într-un comunicat de presă:

”În conformitate cu prevederile legii subliniem obligaţia magistraţilor de a nu face comentarii sau de a-şi exprima puncte de vedere cu privire la o cauză aflată în curs de soluţionare.

DIICOT are în atenţie situaţia generată ca urmare a cercetării penale a inculpatului Berbeceanu Traian şi promovează continuarea colaborării inter-instituţionale cu Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate din cadrul IGPR şi structurile teritoriale ale acesteia.

Între DIICOT şi Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate există o cooperare şi o susţinere profesională reciprocă în ceea ce priveşte investigarea dosarelor privind săvârşirea infracţiunilor de criminalitate organizată, activitatea de urmărire penală desfăşurându-se după proceduri conforme cu normele Codului de Procedură Penală şi cu respectarea drepturilor şi garanţiilor procesuale ale persoanelor cercetate.

Cazul izolat reprezentat de cercetarea penală a inculpatului Berbeceanu Traian într-un dosar penal al DIICOT nu a creat şi nu creează nici un fel de disfuncţii în buna cooperare inter-instituţională existentă între procurorii DIICOT şi ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul BCCO, care continuă să-şi desfăşoare activitatea în echipe comune, conform competenţelor atribuite prin lege fiecăreia dintre aceste instituţii.

Rezultatele obţinute în activitatea de combatere a criminalităţii organizate reprezintă practic atât rezultatele procurorilor DIICOT care efectuează, conform legii, urmărirea penală, cât şi ale ofiţerilor de poliţie judiciară care lucrează sub coordonarea directă a procurorilor DIICOT”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Începe vacanța de Paște 2024: Câte zile libere au elevii și când se întorc la școală după Paște

Ziarul Unirea

Publicat

în

Începe vacanța de Paște 2024: Câte zile libere au elevii și când se întorc la școală după Paște Elevii vor intra de astăzi, 26 aprilie, în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce la școală miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei. Vacanţa de vară va începe vineri, 21 iunie, după finalizarea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea