DIICOT: ”Cercetarea lui Berbeceanu – un caz izolat. Continuă cooperarea și susținerea instituțională între procurori și polițiștii de la Crimă Organizată”

Urmare a emisiunilor TV şi a materialelor apărute în ultimele zile în mass-media, în care au fost dezbătute aspectele susţinute în scrisoarea atribuită comisarului șef al BCCO Alba, Traian Berbeceanu, Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) face următoarele precizări, într-un comunicat de presă:

”În conformitate cu prevederile legii subliniem obligaţia magistraţilor de a nu face comentarii sau de a-şi exprima puncte de vedere cu privire la o cauză aflată în curs de soluţionare.

DIICOT are în atenţie situaţia generată ca urmare a cercetării penale a inculpatului Berbeceanu Traian şi promovează continuarea colaborării inter-instituţionale cu Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate din cadrul IGPR şi structurile teritoriale ale acesteia.

Între DIICOT şi Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate există o cooperare şi o susţinere profesională reciprocă în ceea ce priveşte investigarea dosarelor privind săvârşirea infracţiunilor de criminalitate organizată, activitatea de urmărire penală desfăşurându-se după proceduri conforme cu normele Codului de Procedură Penală şi cu respectarea drepturilor şi garanţiilor procesuale ale persoanelor cercetate.

Cazul izolat reprezentat de cercetarea penală a inculpatului Berbeceanu Traian într-un dosar penal al DIICOT nu a creat şi nu creează nici un fel de disfuncţii în buna cooperare inter-instituţională existentă între procurorii DIICOT şi ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul BCCO, care continuă să-şi desfăşoare activitatea în echipe comune, conform competenţelor atribuite prin lege fiecăreia dintre aceste instituţii.

Rezultatele obţinute în activitatea de combatere a criminalităţii organizate reprezintă practic atât rezultatele procurorilor DIICOT care efectuează, conform legii, urmărirea penală, cât şi ale ofiţerilor de poliţie judiciară care lucrează sub coordonarea directă a procurorilor DIICOT”.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

4 Comentarii

je 29 octombrie 2013 at 9:23

Ce bine ca ati precizat ca va faceti treaba in continuare. Eram tare ingrijorat. Vedeam pe strada – oamenii erau disperati de-a dreptul. Punem botul la orice. Tara de loseri ce suntem…

Aristotel 29 octombrie 2013 at 9:34

Frumos, tare frumos! E ca atunci cand stii bine despre ce este vorba in propozitie si vine cineva sa-ti spuna ca e exact pe dos. Tocmai am aflat ca in romanul lui Rebreanu, Ion se casatoreste cu Ana si traiesc fericiti pana la adanci batraneti crescandu-si copiii. Cand stim cu totii ca, de fapt, Ana se spanzura, iar Ion este ucis.

marius 29 octombrie 2013 at 21:45

da da. o foarte buna colaborare intre procurorii care trag sforile si unii politisti aserviti sau slugi sau cum vreti sa le spuneti.

Wolf 1 noiembrie 2013 at 14:49

Cu diferenta ca in aceasta colaborare, de cand D-l BEREBECEANU a fost arestat, unii rasufla usurati. Usurati si cu multe averi in continuare. Inainte se mai poticneau un pic. Sa-L ajute Dumnezeu pe TRAIAN BEREBECEANU, sa demonstreze tot ce a aflat . Pe altii, sa tina cont de ce a aflat BEREBECEANU. Si vinovatii sa ajunga dupa gratii. Respect TRAIAN BEREBECEANU! Jos injustitia, minciuna si coruptia!

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...