Rămâi conectat

Sport

Dezamăgire la Atena: Grecia – România 3-1 (2-1), în turul barajului pentru CM din Brazilia! „Tricolorii”, departe de Rio

Dan HENEGAR

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Pe celebrul stadion Karaiskakis din Pireu, în manşa tur a barajului pentru Campionatul Mondial din Brazilia 2014, Grecia a învins România cu 3-1 (1-0), goluri înscrise de Mitroglou (14, din poziţie de ofsaid, 67) şi Salpingidis (21), respectiv B. Stancu (19, după o lovitură liberă executată de Torje). Şi ce mult am sperat de la acest joc în care ne-am arătat limitele: defensivă nesigură, construcţie chinuită, puţine ocazii şi peste toate un selecţioner de neînţeles, chiar dacă golul de 1-0, ce a tulburat „planurile tactice” a fost înscris din poziţie afară din joc. În corzi, România va aborda returul fără C. Lazăr (eliminat în minutul 90) şi Bourceanu (cumul de galbene)

România se îndepărtează de visul prezenţei la Rio, speranţele fiind spulberate de o prestaţie modestă şi killer-ul Mitroglou, ajutat la deschiderea scorului şi de eroarea asistentului. Îmbătrânita Grecia, oponentul dorit de toţi la baraj, adversarul „ideal” pentru obţinerea biletelor pentru Rio, ne-a oferit o lecţie aspră, lucru care adânceşte şi mai mult deziluzia acestui eşec dureros,

“Tricolorii” lui Piţurcă au dezamăgit profund pe tărmul vechii Elade şi acum au şanse reduse să obţină biletele pentru Rio. Trădată din plin de fazele fixe, România a dezamăgit la Atena, iar cu excepţia lui B. Stancu, selecţionerul a greşit opţiunile în formula de start, de genul Lobonţ, Tănase şi Cociş, lăsându-i rezerve, inexplicabil pe Maxim sau C. Lazăr.

*Opţiuni total greşite pentru Piţi

A fi sau a nu fi la Mondial, după 16 ani! Aceasta este întrebarea care stă pe buzele tuturor suporterilor români în ultimele zile şi care îşi va afla răspunsul  marţi, 19 noiembrie, pe Arena Naţională când România va întâlni reprezentativa Greciei, în returul barajului de calificare la CM din Brazilia 2014, într-un meci ce se va juca cu casa închisă şi peste 50.000 de fani în tribună. Surprinzătoarea Grecia a revenit din pumni după egalarea realizată de B. Stancu şi a marcat imediat pentru un avantaj minim, pentru ca golgheterul Mitroglou să parafeze un succes la două goluri diferenţă, avans ce poate fi decisiv, în condiţiie în care Grecia este o echipă căreia îi place să se apere.

*Unde e Maxim?!

Inexplicabil, Piţurcă şi-a pierdut busola şi pe lângă greşitele opţiuni din primul unsprezece, selecţionerul fixist a întârziat şi schimbările, până în ultimul sfert de oră iar Maxim, remarcat în Bundesliga a rămas rezervă până în minutul 86, parcă în bătaie de joc.

*Gicu a intrat în ultimele 16 minute

Grecia era, până vineri, 15 noiembrie, singura echipă din Europa care nu primise gol acasă în actualele preliminarii pentru CM 2014. Bogdan Stancu a fost primul jucător advers care marchează pe terenul elenilor în ultimii doi ani, spre bucuria celor 4000 de suporteri români prezenţi la Atena.

România: Lobonţ – Mățel, D. Goian, Gardoș, Raț – Bourceanu (74, C. Lazăr), Cociș – Torje (74, Gh. Grozav), Stancu, Cr. Tănase (85, Maxim) – Marica.

Grecia: Karnezis – Torosidis, Siovas, Papastathopoulos, Holebas – Maniatis, Katsouranis, Tziolis – Salpingidis, Mitroglou, Samaras.

În celalalte partide:

Islanda – Croația 0-0

 

Portugalia – Suedia, 1-0 (0-0)
(Cristiano Ronaldo 82)

Ucraina – Franța, 2-0 (0-0)
(Zozulja 61, Yarmolenko 82 penalty)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Sâmbătă, CSM Unirea Alba Iulia – Metalurgistul Cugir, derby „de Alba”, la Zlatna | CSU Alba Iulia și Industria Galda, reprezentații interne

Dan HENEGAR

Publicat

în

Sâmbătă, CSM Unirea Alba Iulia – Metalurgistul Cugir, derby „de Alba”, la Zlatna, CSU Alba Iulia și Industria Galda, reprezentații interne La finele unei săptămâni încărcate, cu trei jocuri pentru divizionarele terțe, sunt prevăzute întâlnirile etapei a 8-a din play-off-ul și play-out-ul Ligii 3. Toate conjudețenele evoluează sâmbătă, 11 mai, la ora 18.00, duelurile fiind […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea