Rămâi conectat

Actualitate

Deținuții români din Italia ar putea fi transferați în România: „Nu mai trebuie să împovăreze buzunarele contribuabililor italieni”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Deținuții români din Italia ar putea fi transferați în România: „Nu mai trebuie să împovăreze buzunarele contribuabililor italieni”

Deținuții români și albanezi ar putea fi transferați în închisorile din țările de origine, executivul de la Roma luând în considerare să emită o circulară în acest sens, potrivit Il Giornale.

Anunțul a fost făcut de subsecretarul de stat pentru Justiție Andrea Delmastro.

Guvernul ia în calcul repatrierea unor deținuți în contextul unei crize a sistemului penitenciar, generată de supraaglomerare.

La finalul unei vizite în închisoarea din Marassi, subsecretarul pentru Justiţie a atras atenţia că, datorită tratatelor bilaterale, este deja posibil să se procedeze în această direcţie cu România şi Albania.

”Vom emite o circulară pentru ca toți deținuții români și albanezi să poată fi transferați în închisorile din țările lor de origine fără acordul prealabil al deținutului”, a anunțat el, potrivit Știrile TVR.

În închisorile din Italia sunt 15.000 de deținuți străini, care costă câte 137 de euro pe zi.

”Au încălcat pactul de cetățenie și nu mai trebuie să împovăreze buzunarele contribuabililor italieni”, a subliniat Delmastro.

Sursa: ziare.com


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea