Rămâi conectat

Curier Județean

Deținut de la Penitenciarul Aiud, condamnat pentru ultraj după ce a amenințat un agent de poliție

Unirea Ziarul

Publicat

în

Deținut de la Penitenciarul Aiud, condamnat pentru ultraj după ce a amenințat un agent de poliție

Un deținut al Penitenciarului Aiud a fost condamnat pentru ultraj după ce a amenințat un polițist de peniteciare. Magistrații din Aiud au notat că polițistul de penitenciar amenințat de acesta a fost speriat de deținut și a evitat interacțiunea cu acesta până când a fost mutat în altă închisoare. O decizie în cazul de ultraj a fost dată la Judecătoria Aiud în data de 12 ianuarie 2024.

Totul ar fi pornit după ce deținutul nu a primit o țigară și o cafea din partea agentului de poliție. Modul în care a fost amenințat de deținut este detaliat de magistrați în motivarea instanței. După ce a agentul a refuzat să îi ofere o cafea și o țigară, deținutul a început să îl amenințe.

Citește și: Prison Break, la Penitenciarul Aiud: Cum au încercat doi deținuți să evadeze folosind planuri, schițe și timpi estimativi pentru a ajunge la gardul exterior

„«M-am jurat pe sfânta cruce a lui tata dacă tu sau oricine mai scapi de mâna mea fără un ciob în gât sau fără un par în cap, oricând, la orice oră, nu pot acuma, nu pot mâine, nu pot poimâine, dacă pot peste o lună, două, trei, când știi tu că sunt ok, când ai trecut pe lângă mine te-ai trezit ori cu un cuţit ori cu un pumn în cap», amenințare de natură a crea o stare de temere”, se arată în motivarea instanței.

Apoi a continuat cu amenințările timp de aproape 40 de minute și a cerut să discute cu directorul penitenciarului. Martorii din dosar au declarat în fața instanței că agentul de penitenciar a fost speriat de amenințările primite și că a evitat contactul cu deținutul.

Până la o pedeapsă dată de Judecătoria Aiud, deținutul a fost mutat într-un alt penitenciar din țară. În data de 12 ianuarie 2024, acesta fost condamnat la pedeapsa de 6 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de ultraj. Pedeapsa s-a adăugat la perioada pe care acesta o are deja de executat. Hotărârea poate fi contestată la Curtea de Apel Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Vaccinarea antirujeolică, în județul Alba, cu mult sub media națională. Zeci de cazuri de rujeolă, înregistrate doar într-o săptămână!

Unirea Ziarul

Publicat

în

Vaccinarea antirujeolică, în județul Alba, cu mult sub media națională. Zeci de cazuri de rujeolă, înregistrate doar într-o săptămână! Acoperirea vaccinală antirujeolică, atât cu prima doză, cât şi la cea de-a doua, este în judeţul Alba cu mult sub media naţională, în condiţiile în care numai în prima săptămână din aprilie s-au înregistrat în judeţ […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea