Rămâi conectat

Curier Județean

Descoperire macabră la Blaj

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Iată un exemplu crud despre cum poate ajunge un om în singurătate, un om despre a cărui soartă nu se mai interesează nimeni. Cadavrul lui Ioan de 68 de ani a fost găsit de către poliţişti marţi dimineaţă, în garsoniera în care locuia, dintr-un bloc situat pe strada Câmpul Libertăţii din Blaj.

Pentru că nu îl mai văzuse de circa o săptămână iar din locuinţa savenea un  miros puternic de cadavru, un vecin de scară a sesizat autorităţile. Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Blaj care s-au deplasat la faţa locului au găsit uşa garsonierei încuiată iar la sonerie nu răspundea nimeni. Cu ajutorul unei scări mobile aceştia au reuşit să pătrundă în locuinţa lui I. Ioan, unde au făcut o descoperire macabră. Cadavrul bărbatului se afla în stare de putrefacţie şi era întins pe pat.

Corpul neînsufleţit a fost transportat şi depus la Morga Spitalului Municipal Blaj, unde, în urma efectuării necropsiei de către medicul legist, s-a stabilit că moartea lui Ioan nu a fost violentă şi a survenit ca urmare a insuficienţei cardiace, cardiomiopatie dilatativă.

Este un exemplu care ar trebui să ne atragă serios atenţia asupra unei situaţii cu care se confruntă tot mai mulţi vârstnici din Alba şi din întreaga ţară – singurătatea.

Prima cauză este o abandonare din partea membrilor familiei. Fie că aceştia locuiesc în alte oraşe, sau sunt plecaţi în străinătate, sau pur şi simplu sunt prea prinşi de problemele lor ca să se mai ocupe şi de cele ale unui om bătrân şi bolnav, se poate ajunge în situaţii ca cea a lui Ioan din Blaj.

Cea de-a a doua cauză majoră este legată de solidaritatea şi interesul tot mai scăzut faţă de semenii noştri mai vulnerabili, fie ei vecini, prieteni, amici sau chiar necunoscuţi.

Situaţia în care a ajuns Ioan este o problemă care în urmă cu câţiva ani a declanşat o dezbatere publică intensă în Franţa, după ce într-o vară au fost înregistrate mai multe cazuri de vârstnici decedaţi, a căror cadavre au fost descoperite după zile întregi sau chiar luni de zile în apartamentele în care locuiau. Majoritatea dintre ei aveau copii, nepoţi sau chiar strănepoţii, dar acest lucru nu mai era se pare îndeajuns pentru a nu cădea pradă singurătăţii.

foto: arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Substanțe de protecția plantelor, confiscate de polițiști de la o societate comercială din Vinerea: Produsele erau puse spre vânzare, deși aveau termenul de valabilitate expirat

Ziarul Unirea

Publicat

în

Substanțe de protecția plantelor, confiscate de polițiști de la o societate comercială din Vinerea: Produsele erau puse spre vânzare, deși aveau termenul de valabilitate expirat Peste 5 litri și 8 kg de substanțe de protecția plantelor au fost confiscate de polițiști de la o societate comercială din Vinerea. Produsele erau puse spre vânzare, deși aveau […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea