Rămâi conectat

Curier Județean

Derby-ul orgoliilor, FC Cugir – CSO Cugir, astăzi, ora 17.00, în Cupa României *Cine-i şeful sub Drăgana?

Publicat

în

 

Astăzi, pentru două ore, Cugirul va intra în Europa şi va rivaliza cu Manchester, Belgrad, Liverpool, Roma, Madrid, Barcelona, Londra sau Bucureşti… De ce această alăturare? Simplu, păstrând proporţiile, în contextul rivalităţilor fotbalistice iscate între echipele din aceeaşi urbe, exemplul de faţă fiind concitadinele FC Cugir şi CSO Cugir, care se vor duela, de la ora 17.00, pe stadionul „Parc”, în cadrul sferturilor Cupei României, faza judeţeană. Cugirenele sunt cele mai în formă echipe din arealul judeţului, lăudându-se cu performanţe remarcabile: „FC”-ul fiind unica trupă ce a câştigat  totul, 8 din  8 în 2013, respectiv „CSO”-ul ce se mândreşte cu o invincibilitate ce datează de peste un an şi jumătate (octombrie 2011) ultimul eşec, pregătindu-se de barajul de promovare în Liga a 3-a! Coincidenţă a destinului, conjudeţenele se vor înfrunta din nou, şi sâmbătă, peste 4 zile, în etapa a 24-a a Ligii a IV-a, tot în acelaşi format… Până în prezent, raporul meciurilor directe cuprinde 7 întâlniri „face to face” (cupă şi campionat), cu 5 victorii CSO şi două remize.

Elit - Gustul Desăvârșit

*FC Cugir nu a câştigat niciodată cu rivalii!

Ambiţiile scindează urbea, suporterii fiind împărţiţi în privinţa simpatiilor. Cei de la CSO nu pot uita că remiza din campionatul trecut, înregistrată cu concitadinii a fost similară cu ratarea ocupării locului întâi, cucerit de Europa Alba Iulia! Suficiente legături între combatante, cu Tăban, Lespezean şi Şuteu – trecuţi de la FC Cugir la CSO, sau faptul că în mâinile lui Alexandru Kilin, la Metalugistul Cugir, în perioada junioratului s-au aflat I. Marcu (antrenor jucător la FC), N. Moldovan, Gruian sau Petruse… „Sunt ambiţii mari la mijloc, orgolii sportive pe plan local. Sperăm însă ca lucurile să nu degenereze. FC Cugir are o formă excelentă în acest moment, dar noi vrem să câştigăm ambele meciuri directe”, a declarat antrenorul Alexandru Kilin (CSO Cugir). „Sunt la mijloc orgolii ce depăşesc orice miză a punctelor. Meciurile Steaua – Dinamo sunt «mici copii» faţă de ce este pentru noi un joc cu CSO. Îi aşteptăm cu nerăbdare şi ne dorim să câştigăm pur şi simplu pentru că jucăm cu ei”, a apreciat Nicolae Muntean (preşedinte FC Cugir).

*Programul „sferturilor”

Partidele din „sferturile” Cupei, astăzi, de la ora 17.00: *FC Cugir – CSO Cugir (arbitru M. Domşa – Aiud, observator Fl. Hanca – Aiud); *Energia Săsciori – Dalia Sport Daia Română (V. Costin Alba Iulia, L. Neagu – Teiuş); *Colorado Şpring (unica reprezentantă a Ligii a V-a) – Cuprirom Abrud (R. Lazea – Aiud, I., Cisteian – Blaj); *Performanţa Alba Iulia – Sportul Sebeş (M. Ţâra -Alba Iulia, L. Dan – Aiud).


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

FOTO| ASCOR Alba Iulia, prezentă la evenimentul „Studentul ieșean” în capitala Moldovei. Conferință cu tema „Rugăciunea – drum către tine(ri)”

Publicat

în

FOTO| ASCOR Alba Iulia, prezentă la evenimentul „Studentul ieșean” în capitala Moldovei. Conferință cu tema „Rugăciunea – drum către tine(ri)”

Sâmbătă, 14 mai a.c., ASCOR Iași a organizat ediția a VIII-a a evenimentului „Studentul ieșean”, la care au participat și tinerii ascoriști albaiulieni.

„Studentul ieșean”, unul din cele mai importante evenimente organizate de ASCOR Iași, a ajuns anul acesta la cea de-a VIII-a ediție. Evenimentul s-a desfășurat sâmbătă, 14 mai, și, ca în fiecare an, a debutat cu participarea studenților la Sfânta Liturghie săvârșită la Biserica „Nașterea Maicii Domnului” – Talpalari din Iași.

Elit - Gustul Desăvârșit

În continuare, studenții s-au deplasat către sala „Iustin Moisescu” din cadrul ansamblului mitropolitan, unde voluntarii ASCOR au organizat conferința cu tema „Rugăciunea – drum către tine(ri)”, susținută de părintele Serapion Pantea de la mănăstirea Partoș (jud. Timiș).

În cea de-a doua parte a zilei, tinerii studenți, organizați pe grupe de lucru, au participat la ateliere interactive organizate pe tema rugăciunii în viața creștinului. De asemenea, a avut loc evenimentul cultural Noaptea Muzeelor 2022, iar tinerii ascoriști ai celor două filiale s-au bucurat de vizitarea unor muzee din municipiul Iași.”, a transmis Arhiepiscopia Ortodoxă Alba Iulia, Mitropolia Ardealului


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| PREMII la Concursul Național de Fizică „Constantin Sălceanu”, primite de elevii Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia

Publicat

în

PREMII la Concursul Național de Fizică „Constantin Sălceanu”, primite de elevii Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia

Elevii Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia, pasionați de domeniul științei și de disciplina fizică, au obținut premii la Concursul Național de Fizică „Constantin Sălceanu”.

Organizat începând cu anul 2003 de către de Facultatea de Fizică din cadrul Universității de Vest Timișoara, concursul are ca scop promovarea interesului pentru fizică în rândul elevilor de liceu și selectarea de studenți. Anul acesta, concursul s-a desfășurat online atât la Facultatea de Fizică din Timișaora, cât și în centrele de concurs din Alba Iulia (Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul”), Reșița și Drobeta Turnu-Severin, reunind peste 300 de liceeni.

Premierea câștigătorilor a avut loc în weekend la Facultatea de Fizică din Timișoara, ocazie cu care, premianții au avut posibilitatea de a lua contact cu mediul academic, de la vizita facultatea, laboratoarele și sălile de curs și de a se familiariza cu dispozitivele experimentale din cabinetele de fizică.

Elit - Gustul Desăvârșit

Elevii colegiului militar, coordonați de doamnele profesoare Dorina Filipescu, Sanda Irimie și Laura Ciobanu au obținut la acest concurs premii și mențiuni astfel:

Premiul II:
Eleva sergent Diana Olteanu (clasa a XII-a);
Eleva sergent Andreea Ghițoiu (clasa a XII-a);
Elev sergent major Andrei Zobrinschi (clasa a XII-a);
Premiul III:
Elev sergent Denis Rus (clasa a XII-a);
Eleva sergent Diana Dandu (clasa a XII-a);
Eleva plutonier adjutant Anamaria Șteopoae (clasa a XII-a);
Eleva sergent major Larisa Filip (clasa a XII-a);
Eleva sergent Maria Noja (clasa a XI-a);
Elev sergent Adi Tuță (clasa a XI-a).

Felicitări tuturor!


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| Mii de oameni au participat, sâmbătă și duminică, la Sărbătoarea Libertății de la Blaj. Goran Bregovic a fost invitatul special al evenimentului

Publicat

în

FOTO| Mii de oameni au participat, sâmbătă și duminică, la Sărbătoarea Libertății de la Blaj. Goran Bregovic a fost invitatul special al evenimentului

Mii de oameni au participat, sâmbătă și duminică, 14 – 15 mai 2022, la manifestările organizate în cadrul Sărbătorii Libertății de la Blaj, un eveniment care a îmbinat folclorul tradițional românesc, din prima zi, cu recitaluri susținute de Goran Bregovic și Delia, în a doua zi.

Proiectul cultural este dedicat unuia dintre cele mai importante momente din istoria românilor: Adunarea Națională de la Blaj. Astfel, evenimentul s-a desfășurat pe Câmpia Libertății din Blaj, locul istoric unde a avut loc Adunarea Națională din 1848.

Elit - Gustul Desăvârșit

Ziua de sâmbătă a fost dedicată folclorului autentic și a cuprins spectacolul extraordinar „Cântec pentru făuritorii libertății”, cu participarea Ansamblului Folcloric al Județului Alba, dirijor Alexandru Pal. Pe scenă au urcat artiștii Veta Biriș, Mariana Anghel, Alexandru Pugna, Alina Pinca, Cornel Borza, Mirela Mănescu, Traian Jurchela, Roxana Reche, Nicolae Plută, Dorina Narița, Floricica Moga și Maria Filimon.

Programul a fost completat cu momente de reconstituire istorică in memoriam: Horea, Cloșca și Crișan, Avram Iancu, Mihai Viteazul, Alexandru Ioan Cuza, Regele Ferdinand și Regina Maria. Concertul folcloric de pe Câmpia Libertății de la Blaj a fost prezentat, sâmbătă, de jurnalista Andreea Bogdan.

Sărbătorea Libertății de la Blaj a continuat în a doua zi, duminică, 15 mai 2022, cu recitaluri susținute, începând cu ora 19:00, de trupa „RE-BORN” din Blaj și apoi de îndrăgita artistă Delia.
Sărbătoarea Libertății s-a duminică seara cu un concert extraordinar susținut de Goran Bregovic.

Sărbătoarea Libertății este deja un eveniment de tradiție și are loc pe Câmpia Libertății din Blaj, locul de desfășurare al Adunării Naționale din 3/15 mai – 5/ 17 mai 1848. Această adunare a românilor transilvăneni, în timpul Revoluției de la 1848, a fost momentul exprimării publice a revendicărilor naționale, politice, religioase și sociale.

Sărbătoarea Libertății a fost organizată de Consiliul Județean Alba prin Centrul de Cultură „Augustin Bena”, în parteneriat cu Primăria Municipiului Blaj și Palatul Cultural Blaj.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare