Rămâi conectat

Sport

Derby-ul începutului de an în baschetul feminin, astăzi, ora 18.00, CSU Alba Iulia – Olimpia Braşov

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Anul 2016 începe în forţă pentru CSU Alba Iulia, echipa din Cetatea Marii Uniri disputând astăzi, de la ora 18.00, în Sala Universităţii „1 Decembrie 1918”, un derby al părţii superioare a ierarhiei Ligii Naţionale de baschet feminin. CSU Alba Iulia - VS Praga CEWL 32

Studentele albaiuliene, poziţionate pe locul patru (25 de puncte, un meci mai mult disputat) primesc în primul duel al anului, într-o vizită deloc amicală, pe revelaţia stagiunii, Olimpia Braşov, situată pe poziţia secundă, cu 26 de puncte. Confruntarea are o importanţă deosebită în economia sezonului regulat şi prefigurarea play-off-ului, CSU nepermiţându-şi să păşească greşit, mai ales că vine după înfrângerea deloc scontată de la Târgovişte.

*Meci pentru locul trei!

Raportul jocurilor directe este net favorabil amfitrioanelor, care conduc cu 14-1, unicul insucces fiind înregistrat în tur, sub Tâmpa, scor 50-57 (în 24 octombrie). Cu Dora Ardelean (fostă la CSU în sezonul trecut) în efectiv, formaţia condusă de Dan Calancea a impresionat până în prezent, Olimpia administrând primul eşec liderului stagional Sepsi SIC (77-74 în 19 decembrie). Cu şase victorii consecutive la activ, vizitatoarele au pierdut numai două jocuri din cele 14 disputate, în deplasările de la Sf. Gheorghe şi Arad (ultima înfrângere suferită, 70-80, în 11 noiembrie). “La Târgovişte s-a văzut din plin faptul că trei dintre jucătoare (n.a. – Miteva, King, Logan) erau cu gândul în alte părţi. Asta în timp ce la Arad, baschetbalistele au evoluat precum într-o adevărată finală, contra liderului, deşi erau neplătite şi la ultimul meci. Sperăm să câştigăm întâia partidă din 2016 şi implict să ne luăm revanşa după înfrângerea de la Braşov. Trebuie să învingem pentru a ne asigura locul al treilea şi chiar să ameninţăm poziţia secundă”, a precizat Bogdan Duma, preşedintele CSU Alba Iulia.

*Ursu şi Abel, absente

Din păcate, efectivul CSU nu este complet, antrenorul Miroslav Popov fiind obligat să găsească soluţii pentru acoperirea absenţelor a două echipiere de bază, Sonia Ursu (şanse minime de a evolua împotriva fostei echipe) şi Vanessa Abel, ambele cu probleme medicale. “Categoric vom disputa un derby, pe care trebuie să-l adjudecăm pentru a rămâne în top. Rezultatul întâlnirii va avea un impact major asupra play-off-lui. Avem nevoie de o victorie, deşi sunt probleme cu omogenizarea lotului şi relaţiilor de joc, în contextul plecării a trei jucătoare şi venirii a altor trei. Am avut puţin timp la dispoziţie, ţinând cont şi de Revelionul 2016”, a specificat Miroslav Popov, selecţionerul echipei naţionale.

*Debutează trioul de la ICIM Arad

Cu acest prilej în garnitura „alb-albastrelor” vor debuta, chiar în faţa fanilor locali, Swanta Dyer, Branika Hazovic și Jefimija Karakasevic, cele trei achiziţii de la ICIM Arad, jucătoare considerate „boom”-uri la bursa transferurilor. Spre comparaţie, coordonatoarea de joc Branika Hazovic a izbutit cea mai bună prestaţie stagională în disputa cu Sepsi Sf. Gheorghe, ca a despărţirii de ICIM Arad, sârboaica având un meci impresionant contra vicecampioanei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj organizează, în „Alba Blaj” Arena, turneul final al cadetelor, între 8 și 12 mai!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Volei Alba Blaj va organiza, în „Alba Blaj” Arena, turneul final al cadetelor, între 8 și 12 mai. Mai participă CSM Constanța, Dinamo București, CSȘ Bega Timișoara, CTF Mihai I București și CSM București. Echipa din „Mica Romă” a acces între primele 6 echipe din țară la under 17, cadete, după ce a câștigat, cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea