Rămâi conectat

Actualitate

Derby sentimental cu CSM Târgovişte pentru Ancuţa Stoenescu şi Elena Dincă (CSU Alba Iulia)

Dan HENEGAR

Publicat

în

Ancuţa Stoenescu, Elena Dincă şi Luminiţa Manta sunt cele trei echipiere ale CSU Alba Iulia care şi-au legat carierele baschetbalistice de formaţia din Tîrgovişte, liderul actual al Diviziei A la baschet feminin. Pivotul Luminiţa Manta  (21 ani, în urmă cu doi ani la Târgovişte, originară chiar din Pucioasa, judeţul Dâmboviţa) va absenta din cauza unor probleme medicale (întindere a ligamentelor la genunchiul stâng) la meciul progamat sâmbătă, de la ora 18.00 în cadrul etapei a 28-a a primei scene.

*Elena Dincă stabilită în Târgovişte, titluri cucerite cu adversarele

Timp de un deceniu, perioada 2000-2010, cu întreruperi legate de un sezon petrecut la Sf. Gheorghe sau perioada de pauză după naştere, Elena Dincă a activat doar la formaţia de lângă Turnul Chindiei. Între 2003 – 2005, Târgoviştea nu a avut adversară pe plan intern, câştigă două titluri la pas şi dominând competiţia internă. „Cred că am cucerit 4 sau 5 titluri naţionale în acel interval, am mai terminat într-un sezon pe locul secund şi în altul pe ultima treaptă a podiumului. Acolo am început baschetul adevărat, am debutat în Divizia A, nu am cum uita aceste lucruri plăcute„, a afirmat Elena Dincă (28 ani), stabilită şi căsătorită de 11 ani în Târgovişte. „Ultima dacă când am jucat la Tîrgovişte s-a luat campionatul şi apoi echipa a dispărut un an din motive financiare„, a spus Dincă, coechipieră la Tîrgovişte şi cu Ancuţa Stoenescu şi în ultima parte a prezenţei în „albastru-portocaliu” cu Luminiţa Manta. „Practic mă întorc acasă, sunt dâmboviţeancă prin adopţie. Într-adevăr mi-aş dori să batem în acest meci, este un hop al orgoliilor. Ca şi jucătoare îţi poţi spune în acest moment, dacă învingi CSM-ul că eşti super-tare„, a mai precizat baschetbalista originară din Sibiu. „Chiar dacă este un joc fără miză în clasament, ce nu mai poate schimba datele problemei, la mijloc există orgoliu. Ca profesionistă vizez şi o mini-revanşă după cele trei meciuri directe pierdute anul trecut„, a conchis Elena Dincă, venită în 2010 la Alba Iulia.

*Stoenescu a trăit marea rivalitate Arad – Tîrgovişte!

Ancuţa Stoenescu (32 ani) transferată în iarnă la CSU a cunoscut în perioada 2002-2005 marea rivalitate Arad-Tîrgovişte, transferându-se de la ICIM la Livas, de aici plecând apoi în Grecia. „A fost ceva fabulos, am jucat la cele două forţe ale campionatului şi am cucerit cu ambele titluri naţionale, o rivalitate incredibilă existentă la acea vreme în baschetul feminin. La Târgovişte am trăit o altă perioadă frumoasă a carierei, dar acum sunt la Alba Iulia şi îmi doresc să câştig„, a afirmat echipiera albaiuliencelor, fostă colegă în acele vremuri cu Cristina Ciocan (CS Municipal Tîrgovişte). „Va fi un joc ca oricare altul, dincolo de latura sentimentală. Noi vrem să ne ridicăm la înălţimea adversarului, considerat principalul favorit la titlu, dar mai ales să ne ferim de accidentări. Târgovişte, Arad, Timişoara, într-o ordine aleatorie reprezintă trecutul, cu amintiri, dar sunt profesionistă şi îmi doresc să realizez cu Alba Iulia rezultate notabile„, a punctat Ancuţa, nominalizată de club la concursul de 3 puncte din cadrul All Star Game. Prezente ediţia trecută în garnitura albaiuliană Alexandra Uiuiu şi Volha Tămârgeanu au plecat în vară la nou-înfiinţata echipă CS Municipal Târgovişte şi acum stau în faţa fostei formaţii.

În acest sezon, liderul Diviziei A a dat o triplă lovitură grupării din Cetatea Marii Uniri pe care a eliminat-o din Cupa României (77-54 şi 77-58) şi i-a produs prima înfrângere în faţa fanilor proprii (80-72).

Dan HENEGAR

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea