Rămâi conectat

Sport

Derby de „Alba”, AFC Unirea 1924 Alba Iulia – Performanţa Ighiu 0-2 (0-0) | Vasile Ursu: „Victorie cu strângere de inimă pentru mine”, Radu Andone: „Acasă este presiune pe jucători”

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

radu-andone-unirea-alba-iuliaAl doilea derby de „Alba” din Liga a 3-a, AFC Unirea 1924 Alba Iulia – Performanţa Ighiu, scor 0-2 (0-0) a însemnat prima victorie în Liga a 3-a ca şi antrenor pentru Vasile Ursu, tocmai împotriva fostei echipe, dar şi al treilea eşec la rând la Zlatna pentru junii „alb-negri”, ce trăiesc un veritabil coşmar pe Ampoi.

Confruntarea i-a scos în prim-plan pe cei doi portari, Cătălin Suciu (AFC Unirea 1924 Alba Iulia) şi Tiut (Performanţa Ighiu), ambii cu intervenţii excelente pe parcursul jocului.

*Fabian Himcinschi, fiul fostului antrenor a deschis „balul”

Fabian Himcinschi, fiul fostului principal al Performanţei a deschis scorul în acest duel al orgoliilor, cu o execuţie pretenţioasă din penalty, scăriţă, în minutul 54, în tribune fiind şi tatăl său Adorian Himcinschi, înlocuit în urmă cu două săptămâni. „Mă bucur că am marcat şi că echipa a câştigat un joc extrem de important. Nu regret că a plecat tata şi ce s-a întâmplat pe banca tehnică, nu mă privesc aceste lucruri. Scopul meu este altul, să-mi fac treaba ca şi jucător profesionist, să marchez, iar prin golurile mele să ajut Performanţa Ighiu. Încerc să joc cât mai bine, indiferent de ce schimbări au existat la echipă„, a declarat Fabian, atacantul în vârstă de 22 de ani, golgheterul unirea-alba-iulia-performanta-ighiu-2Ighiului în acest sezon, vârful fost la Empoli marcând de 4 ori.

*Radu Andone: „Ne-a lipsit şansa”

Etapa precedentă, AFC Unirea 1924 Alba Iulia a detonat „bomba” la Sebiş, dar acum a înregistrat al treilea eşec la rând pe teren propriu, jocurile interne fiind un blestem pentru unirişti, ce au strâns un singur punct din 4 întâlniri! „Am făcut un meci foarte bun, am condus jocul, am avut ocazii mari în prima repriză şi în final o oportunitate imensă de a egala. Am întâlnit un adversar foarte bun în compania căruia ne-a lipsit şi şansa. Acasă există presiune pe jucători, din acest punct de vedere vorbim despre acest blestem. Îi felicit pe jucători pentru prestaţie şi cred că altfel era soarta întâlnirii dacă deschideam scorul”, a spus Radu Andone.

Din punct de vedere financiar, uniriştii se chinuie în sărăcie, iar jucătorii Performanţei şi-au primit salariile după joc. „Am vrut să mai renunţăm la doi jucători, dar ne-am răzgândit după această victorie. Fotbaliştii au înteles situaţia şi ne-au promis rezultate„, a explicat preşedintele Gheorghe Dănilă.

*Vasile Ursu: „Am câştigat o bătălie, mai avem un război în faţă”

Aflat sub o presiune imensă după ce l-a înlocuit pe Adorian Himcinschi şi s-au declanşat o serie de conflicte în sânul echipei, Vasile Ursu a câştigat meciul cu fosta sa echipă graţie lui Fabian Himcinschi, cel care a obţinut un penalty în minutul 54. Glonţul i-a trecut însă pe la ureche antrenorului în minutul 85, când Sulea, din careul mic a ratat o oportunitate imensă, luându-l la ţintă pe Tiut. „Este o victorie cu strângere de inimă, împotriva clubului unde am activat atâţia ani şi m-a format ca şi antrenor. Mă bucur pentru Fabian Himcinschi, un jucător descoperit de mine, sunt trei puncte, o victorie importantă. Am câştigat o bătălie, dar avem un război în faţă. La fotbal, dacă nu ai rezultate, primul sacrificat este antrenorul, la fel se poate întâmpla şi cu mine”, a declarat Vasile Ursu.

Performanţa a urcat pe poziţia a 5-a, cu 11 puncte, iar etapa viitoare joacă la Ighiu, primul meci de Liga a 3-a din istoria comunei, cu Nuova Mama Mia Becicherecu Mic, sâmbătă, 22 octombrie, iar Unirea Alba Iulia se va deplasa la Lugoj, cu o zi înainte.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș

Unirea Ziarul

Publicat

în

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș În zileie de 6 și 7 aprilie 2024, la Medias a avut loc Campionatul National de Copii WUKF, unde au participat 664 sportivi de la 56 cluburi, scrie aiudinfo.ro Câstigătorii aiudeni sunt: – Maier Sara Locul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea