Rămâi conectat

Politică Administrație

Deputatul PSD Alba, Ioan Dîrzu: Traian Băsescu vrea să modifice Constituţia să poată avea un al treilea mandat

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Preşedintele României a declarat marţi seara că a declanşat procedura unui nou referendum care prevede Parlament unicameral şi reducerea numărului de parlamentari la 300. Acest lucru a ajuns şi în atenţia deputatului PSD Alba, Ioan Dîrzu care comentează acţiunea preşedintelui ca fiind în scopul de a atrage imagine electorală şi că preşedintele regretă că nu poate să-şi pună amprenta asupra noii Constituţii pentru a avea un al treilea mandat.

„Hop s-a trezit si Băsescu să nu lase momentul nemarcat şi să-şi spună punctul de vedere. El regretă că nu-şi poate pune amprenta pe noua Constituţie, regretă că partidul care l-a promovat, susţinut şi alimentat nu mai poate să-şi spună cuvântul în Parlament decât  cu 40-45 de voturi în fiecare zi parlamentară. Sigur, el ar fi vrut să modifice Constituţia să aibă şi un al treilea mandat sau dacă era cum a fost nu demult ar fi donat scaunul lui Elena Băsescu sau lui Elena Udrea” a declarat Ioan Dîrzu, în cadrul conferinţei de presă PSD Alba.

Deputatul susţine că această acţiune legislativă este strict pentru a-şi face imagine electorală dat fiind faptul că mai demult a blocat o lege care prevedea reducerea numărului de deputaţi la 300. „Ar fi fost altfel daca nu ar fi contestat legea votată anul trecut de USL iniţiată de Victor Ponta şi Crin Antonescu prin care numărul de parlamentari şi respectiv  de deputaţi era redus la 300. Când legea a fost iniţiată de cei doi copreşedinţi ai USL, el a blocat-o” a completat deputatul PSD Alba, Ioan Dîrzu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea