Rămâi conectat

Politică Administrație

Deputatul PNL de Alba, Florin Roman anunță că va intra în greva foamei în fața biroului președintelui Camerei Deputaților

Ziarul Unirea

Publicat

în

Deputatul PNL de Alba, Florin Roman a declarat marți că va intra în greva foamei în fața biroului președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, în semn de protest față de „lipsa de reacție” a Guvernului în ceea ce privește finanțarea Monumentului Unirii de la Alba Iulia.

„Am depus o informare în data de 1 septembrie către Biroul permanent al Camerei Deputaților, către Secretariatul general, prin care anunț că începând cu data de 18 ora 9,00 voi intra în greva foamei în Parlamentul României în semn de protest față de lipsa de reacție a acestui Guvern antiromânesc în ceea ce privește finanțarea Monumentului Unirii de la Alba Iulia. Voi protesta în fața biroului domnului Liviu Dragnea pentru că dânsul este de fapt cel care conduce și Guvernul și Parlamentul. Avem o lege a Centenarului și o lege a Monumentului Unirii care așteaptă la vot final în Camera Deputaților, pe care vremelnic o păstorește domnul Liviu Dragnea. Deci totul depinde de voința politică a domnului Dragnea dacă aceste monument se face sau nu”, a spus Roman la Parlament.

El a afirmat că nu a primit până în prezent niciun răspuns la solicitarea sa de la niciun for de decizie.

„(…) Nu am primit încă niciun răspuns. Înțeleg că astăzi va fi discutată această solicitare. Indiferent de răspuns, dacă luni la ora 9,00 nu avem o finanțare pentru Monumentul Unirii voi începe acest protest pe care l-am anunțat încă din luna mai. Am epuizat de atunci toate căile de dialog cu reprezentanții Guvernului, cu Secretarul general al Guvernului, cu ministrul Culturii, cu fostul prim-ministru Grindeanu. Ne-a dat asigurări, există declarații publice, inclusiv a domnului Romașcanu, că acest monument va fi finanțat. Nu se întâmplă absolut nimic”, a declarat deputatul.

El a spus că va protesta în fața biroului președintelui Camerei Deputaților stând pe un scaun, atât cât îi va permite starea de sănătate.

„Nu voi sta cu cortul, că înțeleg că nu îmi vor da voie să îl pun și nici nu vreau să pun Parlamentul într-o situație stânjenitoare. Voi protesta civilizat stând pe un scaun în fața biroului domnului Dragnea cât starea de sănătate îmi va permite, asta este, ce să facem?”, a mai spus parlamentarul liberal.

Roman a afirmat că nu a reușit să discute cu Liviu Dragnea în legătură cu acest subiect.

„Cu domnul Dragnea din păcate nu am reușit să vorbesc pe aceste subiect. Am avut o discuție și mi-a spus că vom discuta, de atunci acest lucru nu s-a mai materializat. Nu am niciun fel de speranțe de la domnul Dragnea”, a mai susținut Florin Roman.

Sursa: agerpres.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei Comuna Ocoliș în parteneriat cu comuna Sălciua urmează să cumpere un microbuz electric destinat transportului în comun. Acesta urmează să parcurgă curse regulate între cele două comune. „Urmează să achiziționăm un microbuz electric, care va […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea