Rămâi conectat

Ştirea zilei

Deputatul PNL Călin Potor spune că guvernul îngroapă definitiv sănătatea românească

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Înlocuirea ministrului Sănătăţii cu un alt reprezentant al UDMR nu a adus nimic bun în aşa-zisa reformă anunţată de Executiv, apreciază deputatul-medic Călin Potor, viitorul candidat al USL la Primăria municipiului Alba Iulia. „Mai nou, acest guvern incapabil doreşte să limiteze asistenţa medicală şi să impună asigurări suplimentare, fapt ce reprezintă o nouă batjocură la adresa oamenilor care contribuie corect la bugetul asigurărilor de sănătate. Actuala putere se dovedeşte incapabilă să ofere populaţiei acele servicii sociale pentru care românii plătesc taxe şi impozite. „Acest guvern jalnic este incapabil să găsească alte soluţii de deblocare a sistemului sanitar decât să închidă spitalele, să instituie coplata şi să taie asistenţa medicală”, a precizat deputatul liberal. Călin Potor este de părere că puterea actuală continuă să lovească în sistemul medical, subminând în acest fel sănătatea populaţiei. „Prin astfel de măsuri, guvernul băsescu-boc, evident ambii cu „b” mic, nu face altceva decât să blocheze accesul la sănătate pentru milioane de români, ceea ce reprezintă un atentat la democraţie şi la drepturile cetăţenilor la servicii medicale normale”, a mai afirmat Potor.
Deputatul PNL de Alba condamnă adoptarea de către Executiv a unor noi măsuri care afectează sistemul sanitar şi pacienţii, în total dispreţ faţă de opinia publică şi prin ocolirea oricărei dezbateri, atât la nivel parlamentar, cât şi al societăţii civile. „Adoptarea unei taxe de tip „clawback” printr-o ordonanţă de urgenţă, fără a realiza în prealabil o analiză de impact care să prezinte clar implicaţiile pe care această taxă le poate avea şi fără o dezbatere în Parlamentul României, este o decizie pripită, contrară nevoii de a asigura sustenabilitatea sistemului de sănătate românesc pe termen lung. Majoritatea ţărilor europene care au recurs la o astfel de taxă, printre care şi Olanda, Belgia sau Ungaria, au optat pentru un procentaj fix însoţit, în unele cazuri, de un anumit plafon pentru a nu supune producătorii unei presiuni disproporţionate. Formula de calcul introdusă de guvern se bazează pe nişte variabile necunoscute producătorilor, ceea ce îi privează pe aceştia de orice fel de previzibilitate, împiedicându-i să-şi planifice activităţile comerciale în mod eficient. Un astfel de sistem este disproporţionat şi inechitabil pentru producătorii de medicamente, descurajând activitatea acestora pe piaţa românească. Măsura guvernului va afecta mediul de afaceri în sectorul farmaceutic şi ar putea avea ca efect imediat retragerea unor medicamente de pe piaţă”, a conchis deputatul Călin Potor. (N.I.T.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO | Gest de umanitate la Alba Iulia: Recipiente cu apă pentru animalele străzii, amplasate de o femeie în fața magazinului unde lucrează. ”Și ele sunt suflete și au nevoie de apă”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Gest de umanitate la Alba Iulia: Recipiente cu apă pentru animalele străzii, amplasate de o femeie în fața magazinului unde lucrează. ”Și ele sunt suflete și au nevoie de apă” Și animalele suferă cumplit în perioada de caniculă și nu sunt afectate de temperatuirle sufocante de afară, nu doar oamenii. Pe Bulevardul Transilvaniei din Alba […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea