Deputatul liberal Dan Simedru: ”Am votat în comisia de agricultură Legea prin care marile magazine sunt obligate să promoveze la vânzare un procent de 51% produse românești”

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Membrii Comisiei de agricultură din Camera Deputaților au votat marți, 19 aprilie a.c. după dezbateri îndelungate și aprinse legea prin care marile magazine sunt obligate să promoveze la vânzare produse alimentare românești, în procent de 51%.

simedru1Conform acestei legi, “ comercianţii – persoane juridice autorizate, au obligaţia ca pentru categoriile carne, ouă, fructe, legume, miere de albine, produse lactate şi de panificaţie să achiziţioneze aceste produse în proporţie de cel puţin 51% volum de marfă pe raft, corespunzător fiecărei categorii de produse, provenite din lanţul scurt de aprovizionare. Excepţie fac comercianţii cu o cifră de afacere de până la 2 milioane de euro, echivalentă în lei.” Lanţul scurt de aprovizionare se referă la modalitatea de aprovizionare care implică un număr limitat de operatori economici în activităţi de cooperare şi de dezvoltare economică la nivel local şi regional şi relaţii strânse între producători, procesatori şi comercianţi.

USR - Alegeri parlamentare 2020

“Am participat la dezbaterile din Comisia de agricultură si am susținut amendamentele prin care produsele alimentare românești vor reprezenta 51% din volumul de marfă pus in vânzare. Este o măsură benefică atât pentru producătorii români, cât și pentru consumatori. Cu toții cred că ne dorim să găsim pe rafturile marilor magazine mai multe produse românești, fiind o măsură de sprijin a producătorilor români. Această măsură nu trebuie interpretată ca o barieră în calea liberei circulații a bunurilor și mărfurilor, un principiu de baza al Uniunii Europene, pentru că nu este o măsură protecționistă. Produsele românești sunt competitive si răspund criteriilor de calitate iar cel mai bun răspuns îl vom avea când legea va intra in vigoare și va fi implementată. Sunt convins că această lege va încuraja consumul de produse românești si economia locală și sunt încrezător că ea va fi adoptată prin votul majorității deputaților”. a susținut liberalul Dan Simedru.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

4 Comentarii

Alex 20 aprilie 2016 at 23:04

Foarte bine domnule deputat

marius 22 aprilie 2016 at 14:05

Am fi interesaţi să ştim la ce oră şi cu ce mână aţi votat. De asemenea ne-ar interesa să ştim ce costum purtaţi în ziua votului, ce cravaţă şi dacă pantofii vă strângeau sau nu!. Pentru publicul interesat de can- canuri e bine să ştim dacă Alinuţa şi Băleguţa nu s-au dezis cumva de lege, pentru a face loc uneia din societatea civilă, pe care s-o înlocuiască cu alta din societatea mjilitară care la rândul ei să fie înlocuită cu una din societatea academică.

Altul 22 aprilie 2016 at 19:39

Parca votul, ii activitatea ta principala, mai Sañedre, si de fapt, spunemi si mie, „te-a intrebat cineva, ce votezi”?

actimel 25 aprilie 2016 at 7:15

eu una as vrea sa stiu ce voteaza pentru ca ma afecteaza si pe mine. Asca ca FELICITARI pentru ca este printre putinii care ofera un raport de activitate cetatenilor.

Comentariile sunt oprite