Rămâi conectat

Politică Administrație

Deputatul de Alba, Dan Simedru: Ministrul Remus Pricopie trebuie să fie primul pe lista remanierii guvernamentale

Ziarul Unirea

Publicat

în

Dan SimedruMinistrul Educaţiei Naţionale, domnul Remus Pricopie, sfidează în continuare Parlamentul şi tratează cu indiferenţă demersurile perfect regulamentare ale unui parlamentar.

Nu este prima dată când, de la tribuna Camerei Deputaţilor, iau poziţie faţă de activitatea domnului ministru, care, în afara faptului că nu a reuşit să imprime coerenţă domeniului educaţiei, reuşeşte în schimb să încalce cu brio normele legale referitoare la relaţia cu Parlamentul, definită de articolul 109 din Constituţia României ca o relație de control asupra activităţii Guvernului.

 I-am solicitat premierului Victor Ponta încă de acum câteva luni demiterea domnului ministru care a încălcat în mod repetat alin (3) al art. 3, din Legea nr.115/1999 privind responsabilitatea ministerială. Revin cu această solicitare, în urma constatării faptului că ministrul Remus Pricopie recidivează în mod ruşinos în relaţia cu Parlamentul, în sensul nerespectării raporturilor constituţionale între Guvern şi Parlament.

În luna iunie, am cerut demiterea sa ca urmare a faptului că a întârziat nepermis de mult formularea unui răspuns la o întrebare parlamentară înaintată încă din luna februarie. Răspunsul primit în cele din urmă a fost tendenţios şi pe lângă problemă, arătând lipsa de profesionalism a reprezentanţilor ministerului, fapt ce m-a determinat să-i adresez ministrului o interpelare verbală. Ca urmare, am avut surpriza neplăcută să constat că, deşi am prezentat verbal interpelarea, în data de 10 iunie 2014, de la tribuna Parlamentului, cu solicitarea expresă ca răspunsul să fie acordat printr-o declarație verbală, răspunsul primit din partea ministrului a fost comunicat în scris.

Ministrul Remus Pricopie trebuie să fie primul pe lista remanierii guvernamentale, pentru că are o conduită total neprofesionistă ce nu mai poate fi tolerată într-o democraţie consolidată.

Menţinerea în funcţie a unui ministru care nesocoteşte norma constituţională este un afront imens adus arhitecturii și raporturilor de colaborare între puterile statului.

Un ministru care nu-şi asumă responsabilitatea prin semnătură a unui răspuns trimis unui parlamentar, lasând un oarecare  din minister, cu funcţie nedefinită, să semneze cu apostrof, ca la CAP,  arată câtă suficienţă există la ministerul care ar fi trebuit să fie exponentul eleganţei, rigorii şi corectitudinii.

Un ministru care nu tratează cu seriozitate o problemă ridicată prin intermediul unei întrebări sau interpelări parlamentare, încropind în grabă şi în bătaie de joc un răspuns doar pentru a bifa momentul, este o ruşine şi trebuie sancţionat.

Un ministru care se comportă şmechereşte şi încearcă să fenteze prin transmiterea unui răspuns scris la o solicitare de răspuns verbal, perfect întemeiată, a unui deputat nu este demn să ocupe această funcţie.

De aceea, ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, trebuie să părăsească de urgenţă această demnitate publică pe care nu a onorat-o cum se cuvine!

Dan Coriolan Simedru,

Deputat PNL de Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Dezvoltarea sistemului informatic în primăria comunei Doștat: Licitație lansată pe SEAP pentru simplificarea procedurilor administrative pentru cetățeni

Bera Larisa

Publicat

în

Dezvoltarea sistemului informatic în primăria comunei Doștat: Licitație lansată pe SEAP pentru simplificarea procedurilor administrative pentru cetățeni Administrația comunei Doștat, a scos licitația, pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, care prevede implementarea unui sistem informatic pentru simplificarea procedurilor administrative în primărie. Citește și: Reabilitarea și modernizarea primăriei Doștat: Licitația de aproape jumătate de milion de lei, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea