Rămâi conectat

Ştirea zilei

Deputatul Clement Negruț (MP): Cer premierului Cioloș să o demită de urgență pe doamna ministru Lipă

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Deputatul de Alba Clement Negruț cere premierului Cioloș să o demită pe Elisabeta Lipă din funcția de ministru al Tineretului și Sportului pentru că ”a interzis intonarea imnului național la începutul competițiile sportive interne”.

Clement Negrut01”Îi cer premierului Cioloș să o demită de urgență pe doamna Lipă, doamna general Lipă, din funcția de ministru al Tineretului și Sportului pentru gafa impardonabilă în care a interzis intonarea imnului național la începutul competițiilor sportive. România are conform Constituției câteva simboluri printre care și imnul național, iar atunci când un ministru din guvernul României își permite să ia o asemenea decizie cred că trebuie să plece din funcția pe care o deține (…) Demisia, doamna Lipă, în rest toată stima pentru ce ai făcut pentru România”, a spus, vineri, președintele MP Alba.

Ministrul Tineretului și Sportului, Elisabeta Lipă, a explicat, într-un mesaj postat pe contul personal de Facebook, că respectă imnul național al României, dar legislația în vigoare nu permite intonarea lui înaintea competițiilor sportive interne.

Lipă a răspuns astfel criticilor venite după adresa MTS de zilele trecute prin care federațiilor sportive li s-a pus în vedere să respecte Hotărârea de Guvern nr. 1157/2001, care reglementează normele privind obligația intonării imnului național.

„Doresc să mă adresez suporterilor, care și-au manifestat nemulțumiri cu privire la adresa emisă de MTS, cu nr. 377/13.01.2016, cu câteva precizări, față de un subiect care suscită interes și care, consider eu, nu a fost înțeles și din cauza unei prevederi din regulamentul Federației Române de Baschet, clar în contradicție cu legea. Nu a fost un ordin de ministru, cum s-a speculat, nu s-a constituit în vreo amenințare sau jignire la adresa cuiva”, a afirmat Lipă.

În 13 ianuarie, Ministerul Tineretului și Sportului a reacționat după incidentul de la partida Sepsi SIC Sf. Gheorghe — U Cluj din Liga Națională de baschet feminin, printr-o adresă remisă federațiilor sportive. În aceasta, MTS solicită federațiilor respectarea legislației care interzice intonarea imnului național înaintea competițiilor sportive interne.

La meciul din 5 ianuarie dintre ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe — Universitatea Cluj-Napoca (scor 93-57), disputat în cadrul etapei a 17-a a Ligii Naționale de baschet feminin, suporterii echipei gazdă i-au înjurat și admonestat pe toată durata partidei pe jucătoarele și membrii staff-ului tehnic al oaspeților deoarece nu au ascultat în poziție de drepți imnul Ținutului Secuiesc.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

10-12 mai: Cristian Tudor Popescu, Florin Chilian, Liviu Stănescu în a doua zi a Târgului de cArte Alba Transilvana. Programul complet al evenimentului

Bogdan Ilea

Publicat

în

10-12 mai: Cristian Tudor Popescu, Florin Chilian, Liviu Stănescu în a doua zi a Târgului de cArte Alba Transilvana. Programul complet al evenimentului La Târgul de cArte Alba Transilvana, organizat în data de 10-12 mai, pe espalanda Muzeului Național al Unirii Alba Iulia, în a doua zi vor fi prezenți și Cristian Tudor Popescu, Florin […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea