Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Deputatul Călin Potor: Detractorii care propovăduiesc ruperea USL nu fac decât să solidifice alianţa

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Declarație politică a deputatului PNL de Alba Călin Potor

“În ciuda ultimelor evenimente şi nemulţumiri, Uniunea Social Liberală rămâne în continuare o construcţie solidă. Nu ascundem că a existat un dezacord important între premierul Victor Ponta şi preşedintele Crin Antonescu privind nominalizarea procurorilor. Poziţia Partidului Naţional Liberal a fost în dezacord cu poziţia premierului, a fost exprimată public, deoarece noi am avut şi avem altă poziţie din punctul de vedere al acestor nominalizări. Reamintesc că PNL a deţinut portofoliul Justiţiei şi ar fi putut foarte bine să-şi asume politic nominalizările pentru funcţia de procuror. Aici a apărut această falie între noi şi PSD, însă nu trebuie generalizată situaţia. PNL a avut un alt punct de vedere în ceea ce priveşte modalitatea de numire a procurorilor şi atât.

Construcţia şi funcţionalitatea viitoare a USL nu se poate pune la îndoială, iar detractorii care propovăduiesc ruperea USL nu fac decât să solidifice alianţa. USL este un organism politic solid, iniţiat pe principii clare şi pe termen lung, cel puţin până în 2016, care îşi va duce la capăt obiectivele asumate.

Consider că preşedintele Crin Antonescu a gestionat foarte bine situaţia creată cu privire la procedura de nominalizare a procurorilor. PNL a dovedit fairplay politic şi maturitate, refuzând să ţină cu dinţii de un minister doar pentru orgolii. Am fost consecvenţi din punct de vedere politic şi am lăsat premierul şi PSD să îşi asume Ministerul Justiţiei, să finalizeze această procedură până la rezultatul final. În concluzie, divergenţele amplificate la maximum de unele posturi de televiziune nu există la modul general în USL, care are foarte multă treabă în acest an, respectiv să se axeze pe problemele ţării şi pe guvernarea promisă în sprijinul oamenilor.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma

Ziarul Unirea

Publicat

în

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma O noutate pe piaţa muncii a fost anunţată marţi, 23 aprilie, de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale. Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea