Rămâi conectat

Politică Administrație

Deputat PNL Florin Roman: PSDragnea a îndatorat țara cu 20 de miliarde de euro și pe fiecare român cu 1.006 euro

Ziarul Unirea

Publicat

în

În ultimii doi ani, guvernul de stânga PSD-ALDE a împrumutat România cu 20 de miliarde de euro și pe fiecare român cu 1006 euro. Numai în primele 9 luni ale acestui an, Dragnea a îndatorat România cu 9,8 miliarde de euro. Este răspunsul oficial al guvernului Dancilă la o interpelare pe care am adresat-o Ministerului de Finanțe.

Toate aceste împrumuturi, care împovărează generațiile viitoare, sunt contractate într-o perioadă în care România are creștere economică și în care nici un proiect de mare infrastructură nu este pornit.

Practic, lunar, guvernul de stânga PSD-ALDE se împrumută cu circa 1 miliard de euro pentru a plăti pensii și salalarii, în condițiile în care investițiile au scăzut la un nivel istoric. La acestea mai adăugă încă 1 miliard de lei pe lună se duc pentru dobânzile pe care le generează datoria publică.

Românii trebuie să știe că plata salariilor unor categorii de bugetari, a pensiilor se face pe seama unor împrumuturi extrem de împovărătoare care vor fi plătite de noi toți. Până azi, plătim un “credit” de 1.006 euro fiecare român, de care nu ne-a întrebat nimeni, dacă îl vrem sau nu.

Pentru ca fiecare român să înțeleagă unde ne duce Dragnea, fac precizarea că în perioada crizei economice, guvernul Boc a contractat cel mai mare credit din istoria României: 12,95 miliarde de euro, bani care au intrat în vistieria BNR și la care nu s-a umblat. Atunci România înregistra o scădere economică uriașă, de minus 8 %. PNL îi solicită lui Liviu Dragnea să pună capăt acestei situații inacceptabile și să nu mai pună biruri pentru români, fără să-i întrebe!

Deputat PNL de Alba, Florin ROMAN


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Profesor universitar de la ASE, propunere legată de comasarea alegerilor: ”Comasarea PNL cu PSD…”

Unirea Ziarul

Publicat

în

Profesor universitar de la ASE, propunere legată de comasarea alegerilor: ”Comasarea PNL cu PSD…” Cunoscutul profesor unviersitar de la ASE, Cristian Păun, orginar din Alba Iulia, propune ca pe lângă comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale, să aibă loc și alte ”comasări”, printre care, ”comasarea PNL cu PSD: Citește și: E OFICIAL! S-a anunțat comasarea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea