Rămâi conectat

Politică Administrație

Deputat PNL Florin Roman: ”PSDragnea a început șantajul – bani pentru voturi”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Prin noua lege a bugetului de stat, fiecărui președinte de Consiliu judetean i s-a pus in “pix” suma de 284 de miliarde de lei vechi, bani destinați pentru co-finanțarea proiectelor de investiții a primăriilor și pentru cheltuieli de funcționare.

Considerând ca sunt bani personali, și nu ai romanilor, din impozite și taxe, mai mulți baroni roșii ai PSD, in special din sudul țării, au amânat intenționat aprobarea bugetelor județene, pentru ca cele 284 miliarde de lei sa fie împărțite către primari după alegerile europarlamentare. La Giurgiu, primarii au fost chemați la “consultări” iar președintele CJ Giurgiu, le-a spus ca banii vor fi împărțiți in funcție de rezultate. Marian Mina, finul domnului Bădălau șantajează practic primarii, promitand bani publici pentru voturi, ceea ce intra sub incidența Codului Penal.

Cetatenii trebuie sa știe ca amânarea aprobării bugetului CJ înseamnă automat amânarea aprobării bugetelor de către primarii și in concluzie, imposibilitatea demarării procedurilor de execuție de investiții in apa, canal, drum, trotuare etc. In același timp, primarii sunt motivați cu fonduri din bugetul Fondului local de investiții, care deocamdată exista doar pe hârtie, după principiul dam legea și normele la Sfântul așteaptă!

PNL atrage atenția ca utilizarea fondurilor publice la primarii trebuie făcută in funcție de criteriile legale și nu de apartamente politica a primarilor sau de conditionarea voturilor. Mituirea cu bani publici reprezintă o infracțiune și atragem atenția celor 28 de președinți de CJ din partea PSD sa nu se joace cu focul. Nimeni nu merita sa șantajeze primari și sa facă pușcărie pentru Liviu Dragnea.

Sau o fac pe riscul lor și atunci sa nu plângă, când o data cu schimbarea guvernării, vor trebui sa dea socoteala pentru șantajul asupra primarilor.
PNL susține varianta ca acești bani sa nu mai fie împărțiți din “pixul” președinților de CJ, ci in baza unei formule transparente, care tine cont de nevoi și performante.

Deputat Florin Roman, vicepreședinte PNL


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Ambulatoriul Spitalului Orășenesc Abrud va fi modernizat și dotat cu echipamente medicale performante: A fost semnat contractul de finanțare de peste 6,5 milioane lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ambulatoriul Spitalului Orășenesc Abrud va fi modernizat și dotat cu echipamente medicale performante: A fost semnat contractul de finanțare de peste 6,5 milioane lei Autoritatea de Management pentru Programul Sănătate a alocat primele două contracte de finanțare către Organismul Intermediar Program Sănătate din cadrul Agenției pentru Dezvoltare Regională Centru, în cadrul Priorității 1 a Programului, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea