Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Deputat PNL Florin Roman: ”Cerem UDMR să respecte istoria românilor!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Istoria românilor nu poate fi obiectul niciunui troc politic și trebuie respectată de către toți cetățenii acestei țări, indiferent de etnia lor.

L-am auzit recent pe domnul Marko Bela, unul dintre liderii marcanți ai UDMR, întrebându-se retoric, la o reuniune de partid, ce ar trebui să sărbătorească maghiarii din România în 2018, la 100 de ani de la Marea Unire.

Maghiarii din România sunt cetățeni români, au aceleași drepturi ca și noi și considerăm că Centenarul Marii Uniri este un prilej de sărbătoare pentru toți cetățenii acestei țări.

La 1 Decembrie sărbătorim unitatea noastră, libertatea noastră și aspirațiile noastre naționale. Pentru actul istoric de la 1 Decembrie 1918 au murit oameni, alții au făcut închisoare, dar nimic nu le-a stat în cale în momentul în care au decis cu toții, munteni, moldoveni, ardeleni, bănățeni, că aparțin aceluiași neam, că trebuie să formeze împreună o țară.

La 1 Decembrie 1918 au sărbătorit și s-au îmbrățișat de-a valma, la Alba Iulia, și români, și maghiari. Toți sărbătoreau o țară, un ideal împlinit.

Asta vom sărbători și în 2018. Ne vom bucura de cei 100 de ani care au trecut de la făurirea statului național, ne vom aduce aminte de istoria acestor ani, de tot ceea ce s-a întâmplat în această perioadă, și cu bune, și cu rele, și ceea ce e mai important, vom arăta că suntem o națiune matură, care privește spre viitor fără a uita însă de trecut.

Nu-i putem obliga pe liderii UDMR să se bucure alături de noi la sărbătorirea Centenarului Marii Uniri, dar le putem cere să ne respecte istoria.

Florin Roman, deputat PNL de Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Mircea Hava: Era momentul și cazul să recunoaștem și să admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atât mai mult cei din România, aveau nevoie să fie încadrați într-o formă corectă și limpede a legislației.

Unirea Ziarul

Publicat

în

Mircea Hava: Era momentul și cazul să recunoaștem și să admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atât mai mult cei din România, aveau nevoie să fie încadrați într-o formă corectă și limpede a legislației. Grupul PPE, cea mai mare familie politică din Parlamentul European, salută simplificarea și relaxarea normelor Politicii Agricole Comune, ca urmare a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea