Deputat PNL de Alba, Sorin Bumb: ”PSD amanetează viitorul comunităților locale”

Ultima găselniță financiară a PSD, prin care Guvernul le permite primăriilor să folosească banii de dezvoltare pentru a plăti salarii și să se împrumute de la stat pentru a realiza proiecte pentru comunitate, este un nou exemplu al colapsului bugetar în care România a fost aruncată în urma revoluției fiscale eșuate.

Nu doar că este un model care penalizează primarii performanți, care au avut grijă, ca orice bun gospodar, să pună bani deoparte pentru investiții, dar perpetuează un model fanariot al dependenței față de tătucul de partid, ce nu are nimic de a face cu o administrație europeană.

Iată cum banii de investiții se duc în consum, iar comunitățile locale vor rămâne iarăși cu noroiul de pe străzi, cu fântânile de pe ulițe și cu buzile din fundul curții, pentru că banii necesari infrastructurii vor fi folosiți pentru plata salariilor pe care PSD le-a mărit artificial, fără ca economia reală să suporte aceste majorări. Primarii sunt transformați și ei în niște simpli contabili, care nu vor mai putea decât să plătească salarii și ajutoare sociale.

INFORMARE COVID-19

În plus, PSD amanetează și viitorul comunităților locale, nu doar că le fură prezentul. Primarii care mai îndrăznesc să se gândească la proiecte de dezvoltare sau cei care au deja proiecte în derulare și au nevoie de fonduri pentru a le derula, vor putea să se împrumute la stat Aici intervine însă o altă mare problemă: sumele acordate de stat cu titlu de împrumut, provin din privatizări, adică din vânzarea a cea ce mai rămăsese de preț prin economia românească.

În loc să folosească banii din privatizări pentru proiectele mari de infrastructură, ce ar fi susținut economia și ar fi generat noi venituri la buget, compensând astfel activele vândute, statul le va folosi pentru a finanța investiții la nivel local, fără impact macro-economic.

Și uite așa rămânem și cu banii dați și cu activele profitabile vândute, pentru că alchimiștii PSD au crezut că pot inventa un perpetuum-mobile financiar ce i-ar fi surprins și pe cei din comitetul de acordare a premiului Nobel pentru economie.

Deputat PNL de Alba, Sorin Ioan BUMB

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

stef 7 martie 2018 at 19:59

intreaba pe fostul tau sef Hava,ce salariu si-a facut,

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...