Rămâi conectat

Ştirea zilei

Deputat de Alba despre cazul Kronospan Sebeș: Instituțiile statului își arată neputința!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Deputatul liberal de Alba, Dan Coriolan Simedru, a declarat vineri în cadrul unei conferințe de presă că, în ceea ce privește situația de la Sebeș cu cazul Kronospan, “instituțiile statului își arată neputința”.

Dan SimedruAcesta a spus că înțelege îngijorarea locuitorilor din municipiul Sebeș și din împrejurimi, întrucât statul, prin instituțiile sale cu atribuții în acest domeniu, nu a reușit să ia toate măsurile pentru a monitoriza cu o tehnologie modernă emisiile poluante și să informeze constant populația despre aceste aspecte de mare interes.

Parlamentarul PNL a criticat de asemenea un aspect important, în acest context, al centralizării administartive. Acesta a spus că nu este corect ca și banii pe care îi plătesc marii contribuabili, cum este cazul Kronospan Sebes, să ajungă la centru (n.a. direct la Ministerul Finanțelor) și nu la administrația locală și județeană pe raza căreia societatea își desfășoară activitatea. Cu alte cuvinte, Simedru susține că nu este corect ca „noi să fim cu poluarea, iar centrul cu banii”, sume care sunt apoi redistribuite către alte județe din țară.

Instituțiile statului român își arată neputința! (n.a.Ministe Mediului, Agenția pentru Protecția Mediului, Garda de Mediu, etc) mi se pare de înțeles atitudinea cetățenilor de a fi neliniștiți, atâta timp cât statul nu ia toate măsurile să informeze, să arate că este capabil să monitorizeze eficient emisiile poluante.

Când vom avea instrumente performante de măsurare permanentă și control ale gradului de poluare, care să fie accesibile oricărui cetățean, atunci puem vorbi și de o industrializare așa cum doresc investitorii”,  a declarat Dan Simedru.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

UPDATE FOTO | INCENDIU de vegetație uscată în zona km 310 al autostrăzii A1: Intervin pompierii din Sebeș

Bera Larisa

Publicat

în

UPDATE FOTO | INCENDIU de vegetație uscată în zona km 310 al autostrăzii A1: Intervin pompierii din Sebeș Un incendiu de vegetație uscată a izbucnit vineri, 17 august, în jurul orei 19.40, în zona km 310 al autostrăzii A1. Citește și: INCENDIU izbucnit la un garaj și o anexă gospodărească în Dârlești, comuna Horea: Au […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea