Rămâi conectat

Politică Administrație

Deputat Dan Simedru: ”PSD sacrifică sistemul de învățământ pentru servirea intereselor de partid”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Săptămâna aceasta am constatat, din nou, faptul că PSD-ul are vocație de partid autoritar, care nu înțelege importanța Parlamentului într-o democrație. Dovada o reprezintă ordonanțele de urgență cu care Guvernul Ponta ne „bombardează”, o ultimă ordonanță cu dedicație pentru premierul Victor Ponta fiind Ordonanța de urgență 94/2014 privind modificarea şi completarea Legii educaţiei naţionale nr.1/2011, precum şi modificarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.75/2005 privind asigurarea calităţii educaţiei.

Dan SimedruEste ordonanța care printre alte prevederi nocive pentru sistemul educațional, îl spală pe Victor Ponta de rușinea de a fi obținut doctoratul printr-o lucrare plagiată, și care îi oferă posibilitatea să renunțe unilateral la titlu de doctor, fără consecinţe privind rămânerea sa în sistem.

Un alt lucru extrem de periculos pe care îl aduce OUG 94/2014 este cel referitor la învățământul dual, astfel ordonanța încorsetează acest tip de învăţământ după niște reguli absolut inutile, crescând birocrația în sistem și scăzând aproape de zero șansele elevilor din comunităților sărace să urmeze cursurile unei școli profesionale.

Pentru a corecta aceste nereguli liberalii au forțat convocarea ședinței comisiei de învățământ și au adus proiectul pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaților, chiar în ziua în care expira termenul de dezbatere, în caz contrar ordonanța urmând a fi adoptată tacit.

„Este o victorie pentru că am reușit să ne impunem la Cameră și să votăm o serie de amendamente care corectează discriminările din sistem instituite prin efectele acestei ordonanțe. Ordonanța 94 va merge acum la Senat, care este cameră decizională, iar acolo PSD-ul sunt convins că va încerca să o schimbe, astfel încât să servească pe mai departe interesului de partid și, în special, celui personal al lui Victor Ponta. Cel mai probabil dacă se revine la forma inițială propusă de Guvern vom ataca la curtea constituțională și această lege, nedreaptă față de oamenii din sistem și favorizantă pentru un om care face de rușine sistemul prin modul în care a obținut titlul de doctor”, a declarat Dan Simedru, deputat PNL de Alba.

Biroul de Presă al PNL Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO Au început lucrările la noul pod peste râul Arieș, la Câmpeni: Investiție de peste 8 milioane de lei. Când va fi finalizat

Ziarul Unirea

Publicat

în

Au început lucrările la noul pod peste râul Arieș, la Câmpeni: Investiție de peste 8 milioane de lei. Când va fi finalizat Au început lucrările la noul pod peste râul Arieș, la Câmpeni, a anunțat primarul Cristian Dan Pașca. Investiția de peste 8 milioane de lei urmează  să fie finalizată în următorii doi ani. Citește […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea