Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Deputat Clement Negruţ: După un an, USL-ul tot în faza de bune intenţii

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Unul din cei mai vocali politicieni  din spaţiul mioritc al judeţului  în ultima perioadă, am văzut că anunţă o solicitare a Consiliului Judetean Alba ,ca o cotă de 25 % din redevenţele miniere pentru activităţi de exploatare ale tuturor deţinătorilor de licenţe / permise de exploatare de pe teritoriul judeţului, care să fie virată la bugetul local al judeţului. Mai aflam din comunicatul domniei sale acest lucru are binecuvăntarea mai marilor Sova si Dragnea care în marea lor mărinimie ne anunţă că vor analiza ,vor vedea şi poate cine ştie, se face.

Până aici toate bune , vreau să-i spun însă celui care face anunţul că mă alătur solicitării CJ Alba şi chiar vreau să dau o mână de ajutor USL-ului, îi aduc la cunoştinţă pe această cale că am adus două amendamente la Legea Minelor nr. 85/2008, in anul 2010. Aceste amendamente au vizat un aport substanţial la bugetul autorităţilor locale şi judeţene. Mai precis ele se referă la taxele pentru cei care doresc să deschidă o exploatare, cei care doresc să exploateze o anumită resursă minerală, pornind de la nisip şi terminând cu uraniu, aur şi alte zăcăminte.

       Conform modificărilor propuse de mine titularii licenţelor sau a permiselor de exploatare sunt obligaţi la plata unei taxe pentru activitatea de prospecţiune, exploatare şi exploatarea resurselor minerale. Jumătate din valoarea taxei va fi plătită către bugetul autorităţilor locale pe teritoriul cărora se află suprafaţa de exploatare, cealaltă jumatate va merge către bugetul de stat.

       Cel de-al doilea amendament adus Legii Minelor prevede ca redevenţa minieră să se stabilească la o cotă procentuală din valoarea producţiei miniere. Astfel, 25% din valoarea redevenţei să fie plătită către bugetul autorităţilor locale pe teritoriul căreia se face exploatarea. Restul de 75% din valoarea redevenţei ar reveni bugetului de stat.

Nu vă rămâne domnule vicepreşedinte  decăt să le spuneţi colegilor dumneavoastră cu putere de decizie că pot rezolva problema foarte usor , să urgenteze elaborarea raportului pe legea sus amintită, care acum se află din nou in dezbatere la Comisia de Industrii si Servicii a Camerei Deputaţilor, lege  la care fac parte din comisia de raportori. Ce mie teamă că se va ajunge iar în situaţia (o spun cu regret) din 2010- 2011 cănd ,,zbirul,, guvernului , ministrul de finanţe nu va susţine acest lucru. Vreau să vă mai spun că demersurile mele nu se vor oprii aici şi voi depune iniţiative legislative la Parlament care să modifice si alte acte normative care reglementează în domeniu respectiv.

      Nu este o ruşine domnule vicepreşedinte să recunoşti că un adversar politic poate avea o idee bună sau o iniţiativă lăudabilă, cum la fel de bine şi eu salut intenţia dumneavoastră de a pune în practică o idee născută de curând în interiorul Consiliului Naţional al Consiliilor Judeţene din România pe care dumneavoastră nu a-ţi făcut altceva decăt să o anunţaţi după ce Preşedintele CJ Alba Ion Dumitrel a făcut-o într-o conferintă de presă acum 2 saptămini.

       În ceea ce priveşte construcţia de autostrăzi, haideţi să privim prima dată acţiunile concrete întreprinse în acest sens. Discuţiile şi marile planuri sunt aproape la îndemâna oricui, dovediţi că sunteţi în stare să finalizaţi ce au început alţii, mai ales că sunt lucrări atât de importante pentru judeţul nostru şi cred că ştiţi la ce mă refer dacă nu cănd aveti drum prin Sebeş întrebaţii pe locuitorii de acolo.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Un tânăr din Alba participă la SERP Conf 2024, cel mai mare eveniment de SEO din Europa Centrala si de Est

Unirea Ziarul

Publicat

în

Un tânăr din Alba participă la SERP Conf 2024, cel mai mare eveniment de SEO din Europa Centrala si de Est. Ce discută profesioniștii în optimizarea pentru motoarele de căutare Iulian Ghișoiu, un tânăr din Sebeș, pasionat de SEO, fondator și general manager al TargetWeb, una dintre cele mai puternice agenții de Search Engine Optimization […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea