Rămâi conectat

Actualitate

Departamentul pentru Energie: Pentru încă 20 de ani, Romania se va baza pe energia nucleara şi cărbune

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

energie-electrica1In urma consultării publice pe tema viitoarei strategii energetice Departamentul pentru Energie a concluzionat că electricitatea produsă de reactoare nuclearelectrice este „esenţială” pentru România, iar cărbunele ar putea rămâne o sursă importantă pentru asigurarea securităţii energetice.

Strategia se va aplica în perioada 2014-2035, iar finalizarea documentului este preconizată pentru începutul lunii octombrie.

După încheierea primei faze de consultare publică pe această temă, începută în martie, Departamentul pentru Energie a elaborat un set de principii care vor sta la baza noii strategii.

„Dezvoltarea energiei nucleare este esenţială pentru realizarea obiectivelor europene vizând reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră. Cărbunele ar putea rămâne o sursă importantă pentru asigurarea securităţii energetice a României, chiar dacă ponderea acestuia în mixul energetic se va diminua, fiind afectată de creşterea consumului de energie”, se arată într-un comunicat al Departamentului pentru Energie.

În comunicat se menţionează că este „strategică” păstrarea unui mix energetic echilibrat, ca o bună premisă pentru asigurarea securităţii energetice a ţării.

De asemenea, există „perspective reale” ca România să-şi îmbunătăţească independenţa energetică sau chiar să devină independentă energetic în preajma anului 2020, mai ales datorită zăcămintelor din Marea Neagră, chiar dacă va continua cel mai probabil să fie dependentă într-o oarecare măsură de importurile de ţiţei.

 Mediafax.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pensii 2024 | Când intră pensiile pe card și prin poștă în luna mai 

Bogdan Ilea

Publicat

în

Pensii 2024 | Când intră pensiile pe card și prin poștă în luna mai Cei aproape cinci milioane de pensionari care așteptau anunțul privind pensiile au primit răspunsul. Directorul Poștei Române a anunțat că încearcă ca toți seniorii să primească la timp pensia, cu toate că recunoaște că este o provocare și pentru ei. Potrivit […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea