Departamentul pentru Energie: Pentru încă 20 de ani, Romania se va baza pe energia nucleara şi cărbune

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

energie-electrica1In urma consultării publice pe tema viitoarei strategii energetice Departamentul pentru Energie a concluzionat că electricitatea produsă de reactoare nuclearelectrice este „esenţială” pentru România, iar cărbunele ar putea rămâne o sursă importantă pentru asigurarea securităţii energetice.

Strategia se va aplica în perioada 2014-2035, iar finalizarea documentului este preconizată pentru începutul lunii octombrie.

USR - Alegeri parlamentare 2020

După încheierea primei faze de consultare publică pe această temă, începută în martie, Departamentul pentru Energie a elaborat un set de principii care vor sta la baza noii strategii.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

„Dezvoltarea energiei nucleare este esenţială pentru realizarea obiectivelor europene vizând reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră. Cărbunele ar putea rămâne o sursă importantă pentru asigurarea securităţii energetice a României, chiar dacă ponderea acestuia în mixul energetic se va diminua, fiind afectată de creşterea consumului de energie”, se arată într-un comunicat al Departamentului pentru Energie.

În comunicat se menţionează că este „strategică” păstrarea unui mix energetic echilibrat, ca o bună premisă pentru asigurarea securităţii energetice a ţării.

De asemenea, există „perspective reale” ca România să-şi îmbunătăţească independenţa energetică sau chiar să devină independentă energetic în preajma anului 2020, mai ales datorită zăcămintelor din Marea Neagră, chiar dacă va continua cel mai probabil să fie dependentă într-o oarecare măsură de importurile de ţiţei.

 Mediafax.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419