Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

„DEMAREZ drumul spre succes” – proiect pentru îmbunătăţirea abilităţilor tinerilor din Alba prin metode de învăţare nonformale

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Pasiunea și valorile comune, resorturile interioare individuale și dorința de a schimba ceva în bine a unit zece tineri voluntari ai diferitelor organizații din municipiu, elevi, studenți și absolvenți, în grupul informal „Concordia –CICOC”. Aceștia, în urma concursului de proiecte desfășurat pe plan național, au obținut finanțare din partea Comisiei Europene prin Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale, în cadrul programului Tineret în Acţiune, acţiunea 1.2. – Iniţiative ale Tinerilor pentru implementarea proiectului „D.E.M.A.R.E.Z. drumul spre succes!”.

Proiectul își propune îmbunătățirea abilităților antreprenoriale și socio-profesionale ale tinerilor din județul Alba prin promovarea creativității, spiritului de inițiativă și voluntariatului prin intermediul unor metode de învățare nonformale. Pentru atingerea acestui scop, au fost atrași în proiect parteneri cu experiență incontestabilă în lucrul cu tinerii, precum Centrul de Informare, Consiliere și Orientare în Carieră al Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia (CICOC), Colegiul Economic „Dionisie Pop Marțian” și Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, dar și asociații cu experiență în implementarea proiectelor care vizează dezvoltarea tinerilor: Centrul Județean de Voluntariat Alba, Asociația Absolvenților Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia (ALUMNI UAB) și Liga Studenților (LSUA) din cadrul aceleiași instituții.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

„Din dorința de a acumula noi cunoştinţe şi abilităţi, de a dezvolta la maximum potenţialul, încrederea în sine şi creativitatea, de a promova adevăratele valori la nivel de comunitate și din dorința de a lua exemple de bune practici de la cei deja experimentați, prezentul proiect a fost gândit ca un ansamblu de activități desfășurate de tineri, pentru tineri; am format o echipă compusă din membri dedicați, implicați și activi, care vor contribui la dezvoltarea și încurajarea participanților în a-și urma visele”, susține Denisa Cotîrlea, coordonatoarea proiectului.

Tinerii vor desfășura, cu sprijinul și resursele puse la dispoziție de către partenerii atrași în proiect, o caravană de informare în licee – prin intermediul căreia urmăresc sporirea gradului de cunoaștere a rolului culturii antreprenoriale în societatea actuală, a educației nonformale și a activităților de voluntariat în deprinderea de cunoștințe și experiențe în scopul dezvoltării personale și profesionale. Alte activități ce urmează a fi implementate în cadrul proiectului includ ateliere de branding personal, comunicare și leadership, dezvoltare personală prin inteligență emoțională, creativitate și improvizație, dar și seminarii care vor familiariza participanții cu privire la universul antreprenorial. Metodele care vor fi utilizate pe parcursul desfășurării acestor activităţi aparțin educației nonformale și se vor baza pe participarea activă a tinerilor implicați.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România, printre țările cu cea mai mică speranță de viață din UE. Cine se află sub noi în clasament

Bogdan Ilea

Publicat

în

România, printre țările cu cea mai mică speranță de viață din UE. Cine se află sub noi în clasament România este a 3-a țară cu cea mai mică speranță de viață din UE, doar două țări fiind mai slabe la acest capitol decât noi. La partea opusă a clasamentului se află țări precum Spania sau […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea