Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Delegație din China la DSVSA Alba – Misiune de evaluare a condițiilor privind igiena şi calitatea mierii de albine din județ, în vederea exportului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În perioada 29-30 august, o delegație chineză, alcătuită din specialiști din cadrul Administraţiei Generale pentru Controlul Calităţii, Inspecţiei şi Carantinei (AQSIQ), au desfășurat în judetul Alba o misiune de evaluare, în vederea acordării accesului permanent al mierii de albine din Romania pe piata din Republica Populara Chineza.

Scopul acestei misiuni a fost de a verifica modul în care sunt respectate condițiile privind igiena şi calitatea mierii de albine.

Delegatia chineza a fost prezenta în prima zi a a programului de lucru la sediul D.S.V.S.A. Alba, fiind evaluate aspecte privind inspecţia si controlul oficial în domeniul mierii si al produselor apicole. In cadrul acestei misiuni expertii chinezi au evaluat si Laboratorul Sanitar Veterinar si pentru Siguranta Alimentelor Alba din cadrul D.S.V.S.A. Alba privind supravegherea si controlul bolilor la albine si modul de efectuare al analizelor de laboratror pentru controlul reziduurilor.

In a doua zi a programului de lucru, experții chinezi au efectuat vizite la o stupina din Poiana Galdei, un centru de colectare si extractie a mierii din localitatea Benic si o unitate de de procesare a mierii si a produselor apicole, din localitatea Blaj.

Concluziile acestei misiuni de evaluare vor fi analizate de Administraţia Generală pentru Controlul Calităţii, Inspecţiei şi Carantinei (AQSIQ), urmând ca, după finalizarea acestora, să fie trimise părții române pentru definitivarea acordului comercial pentru exportul de miere de albine în Republica Populară Chineză.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Bărbatul care a agresat sexual o femeie în camera unui hotel din Alba Iulia, trimis în judecată

Unirea Ziarul

Publicat

în

Bărbatul care a agresat sexual o femeie în camera unui hotel din Alba Iulia, trimis în judecată Un agresor deosebit de periculos, care a violat o femeie în camra unui hotel din Alba Iulia, a fost trimis din nou în judecată. Incidentul a avut loc în noaptea de 29 spre 30 ianuarie 2024. Bărbatul a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea