Rămâi conectat

Cultură Educație

Delegație de profesori de la Școala Gimnazială nr. 3 Cugir, în Islanda în cadrul Proiectului de Parteneriat Strategic Ka 2, ”Earthworm”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În perioada 21-28 octombrie 2018 a avut loc prima mobilitate în cadrul Proiectului de Parteneriat Strategic ”EARTHWORM, acțiunea cheie 2, Schimb de bune practici, parteneriate doar între școli. Proiectul are un buget pentru România de 18950.00 euro și este finanțat de  Comisia Europeană. Coordonatorul acestui proiect este Islanda, unde s-a desfășurat prima mobilitate, respectiv Learning/Teaching/Training Activity, după calendarul de desfășurare al proiectului. Partenerii acestui proiect sunt unități școlare din Spania, România și Lituania.

În cadrul acestei mobilități au participat din partea României, respectiv a Școlii Gimnaziale nr. 3 Cugir/G.P.N Vinerea și G.P.N. 5 Cugir următoarele cadre didactice: prof. Nicoletta Huștiuc, coordonator pentru România al acestui proiect, director adjunct, prof. Laura Teban și prof. Ioana Hăprianu.

Activitatea s-a concentrat pe tema proiectului, respectiv sustenabilitatea, care poate fi învățată și aplicată încă din educația timpurie, fapt pentru care prin acest proiect cadrele didactice vor fi instruite să lucreze în acest domeniu. S-a accentuat importanța celor 4 piloni ai sustenabilității, respectiv societate, cultură, mediul înconjurător și economie, fiecare dintre ei având un rol deosebit de important, îmbinându-se și completându-se reciproc.

Participanții au avut posibilitatea să participe la workshopuri unde au vorbit profesori de la University of Iceland, s-a lucrat cu scala OMEP, au fost folosite cunoștințele în activități pe grupuri mici legate de gândirea sustenabilă, competențe ale profesorilor, realizându-se analize SWOT. Cadrele didactice au vizitat instituții preșcolare unde au observat efectiv modul de lucru din această țară și faptul că sustenabilitatea este inclusă efectiv în curriculum național. Au fost vizitate 3 instituții din imediata apropiere a capitalei Rejkyavik, apoi o comunitate sustenabilă Solheimar, unde trăiesc și lucrează și persoane cu dizabilități.

Întreaga mobilitate a avut un real succes, activitatea fiind foarte bine planificată de organizatori, în calitate de coordonatori de proiect. Au fost discutate activitățile următoare, deja stabilite în proiect, următoarea întâlnire având loc în mai 2018 in Spania, iar până atunci continuând cu diseminarea celor învățate și bineînțeles, întâlnirile pe skype planificate în cadrul proiectului.

Proiectul ” Earthworm” este realizat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene în cadrul Programului ERASMUS+, acţiunea KA2 – parteneriate strategice, schimb de bune practici, parteneriate doar între școli. Informațiile furnizate reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorilor, iar A.N.P.C.D.E.F.P și Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru modul în care este folosit conținutul acestor informații. (Prof. Nicoletta Huștiuc, prof. Laura Teban, prof. Ioana Hăprianu)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia: Epicentrul internaționalizării și colaborării educaționale în Europa

Unirea Ziarul

Publicat

în

Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia: Epicentrul internaționalizării și colaborării educaționale în Europa La Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a avut loc săptămâna aceasta prima întâlnire oficială a Consorțiului European University for Academic Continuing Education (EU.ACE), marcând un moment semnificativ pentru cooperarea academică europeană. Inițiativa, lansată în decembrie anul trecut printr-un memorandum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea