Rămâi conectat

Actualitate

DEFINITIVAT 2022: Proba scrisă are loc MIERCURI. Plicurile cu subiectele vor fi desfăcute la 10

Ziarul Unirea

Publicat

în

DEFINITIVAT 2022: Proba scrisă are loc MIERCURI. Plicurile cu subiectele vor fi desfăcute la 10

Proba scrisă a examenului de Definitivat 2022 este organizată miercuri, 20 iulie, potrivit calendarului oficial. Conform metodologiei, proba scrisă începe la ora 9 și durează 4 ore. Plicurile cu subiectele vor fi desfăcute în prezența candidaților la ora 10. Vezi în articol care sunt regulile de examen.

  • Concursul de definitivat reprezintă un examen de intrare și avansare în cariera didactică. Examenul poate fi susținut de cadrele didactice care au cel puțin un an vechime în învățământ și este obligatoriu pentru obținerea gradelor didactice. Procedura de acordare a definitivării și a titlului de profesor cu drept de practică în învățământul preuniversitar reprezintă recunoașterea competențelor necesare pentru exercitarea profesiei didactice.
  • Rezultatele candidaților la inspecții au fost publicate de Ministerul Educației pe data de 24 iulie.

Pentru redactarea lucrărilor se foloseşte cerneală sau pix de culoare albastră. Desenele/graficele se execută cu creion negru, potrivit metodologiei. Profesorii pot avea, în sala de examen, dicţionare – pentru disciplinele latină sau greacă veche – şi planuri de conturi – pentru disciplinele economice.

Accesul candidaţilor în centrul de examen la proba scrisă se face în intervalul 7:30 – 8:00, pe baza actului de identitate valabil – carte de identitate, carte de identitate provizorie sau buletin de identitate – ori, în lipsa acestuia, pe baza paşaportului în termen de valabilitate, după cum apare în metodologie.

Candidaţii şi profesorii asistenţi nu pot avea asupra lor, în sala de examen, obiecte sau materiale din următoarele categorii: genţi, poşete, ziare, reviste, cărţi, caiete, mijloace electronice de calcul, telefoane mobile sau orice alte mijloace care intermediază/facilitează comunicarea la distanţă, alte obiecte/materiale a căror utilizare afectează desfăşurarea examenului în condiţii de legalitate, echitate şi obiectivitate. Acestea vor fi depuse şi sigilate în sala de depozitare a obiectelor personale, înainte de intrarea în sala de examen.

Ce se întâmplă cu profesorii care au asupra lor materiale nepermise

Cei care introduc în sala de examen materiale nepermise, din categoria celor menționate mai sus, sunt eliminaţi din examen pentru tentativă de fraudă, chiar dacă nu le utilizează în momentul în care sunt depistaţi, prevede art. 22 alin. (5) din metodologie.

„În fiecare sală de examen se repartizează candidaţi care susţin examenul la cel puţin două discipline diferite. Repartizarea candidaţilor în sală se face potrivit tabelelor afişate, respectarea ordinii de aşezare în bancă fiind obligatorie”, conform sursei citate anterior.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pedepse cu închisoarea pentru proprietarii ”cuiburilor” unde se practică administrarea de droguri

Unirea Ziarul

Publicat

în

Pedepse cu închisoarea pentru proprietarii ”cuiburilor” unde se practică administrarea de droguri Legea nr. 172/2024, intrată în vigoare recent, modifică și completează mai multe acte normative din domeniul prevenirii și combaterii traficului și consumului ilicit de droguri și alte substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive. Legea permite sancționarea cu închisoare de până la cinci […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea