Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Definitivat 2015: Ministerul Educației publică marți rezultatele probei scrise 

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Rezultatele examenului de definitivare în învățământ vor fi publicate marți, 14 iulie, potrivit calendarului MECS.

Candidații nemulțumiți vor putea să depună contestații în 14-15 iulie. Acestea vor fi soluționate în 16-17 iulie și afișate în 18 iulie.

Proba scrisă a avut loc în 9 iulie, în județul Alba fiind susținută la Colegiul Național ”Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia, cu participarea a 134 de dascăli. Inițial s-au înscris 141 de candidați; 7 au absentat și 20 s-au retras din concurs.

Profesorii pot sa susțină această proba de 3 ori, într-un interval de maximum 5 ani. Candidații care pică definitivatul pot fi angajați doar ca profesori debutanți. Nota minima de promovare a examenului este 8.00.

Examenul de definitivare 2015 a constat în susținerea a cel puțin două inspecții speciale la clasa și a unei probe scrise. Profesorii înscriși la definitivat au fost inspectați la clasa până pe 5 iunie 2015, de către inspectorul pe disciplina de examen și directorul școlii. Notele de la inspecție nu au putut fi contestate. Pentru a intra în examenul scris de definitivat, profesorii au trebuit să aibă media la inspecții cel puțin 8 și să fi predat la catedra cel puțin 1 an.

Calendar:

  • 9 iulie 2015: Susținerea probei scrise
  • 14 iulie 2015: Afișarea rezultatelor
  • 14 – 15 iulie 2015: Înregistrarea contestațiilor și transmiterea acestora la centrele de evaluare/ contestații
  • 16 – 17 iulie 2015: Soluționarea contestațiilor
  • 18 iulie 2015: Afișarea rezultatelor finale
  • 20 – 31 iulie 2015: Transmiterea la Ministerul Educației Naționale a tabelelor nominale cu candidații admiși și validarea rezultatelor examenului prin ordin al ministrului educației naționale
  • pana la 1 septembrie 2015: Eliberarea de către inspectoratele școlare a certificatelor de acordare a definitivării in învățământ.

Profesorii care promovează examenul de definitivat 2015 își vor primi drepturile salariale începând cu data de 1 septembrie a anului școlar următor. După acest examen, următoarele trepte în cariera pentru cadrele didactice sunt gradul didactic II si gradul didactic I.

Spre deosebire de definitivat, titularizarea este concursul de angajare a profesorului într-o școala pe perioada nedeterminata. Candidații care au luat titularizarea, dar pica definitivatul li se desface contractul de munca încheiat pe perioada nedeterminata și pierd astfel calitatea de titular.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma

Ziarul Unirea

Publicat

în

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma O noutate pe piaţa muncii a fost anunţată marţi, 23 aprilie, de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale. Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea