Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Declinul industriei europene a fost temă de discuție în cadrul unui summit desfășurat, în această săptămână, la Anvers, în Belgia

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Declinul industriei europene a fost temă de discuție în cadrul unui summit desfășurat, în această săptămână, la Anvers, în Belgia.

Nu mă feresc să spun că este un strigăt de disperare al reprezentanților companiilor, al sindicaliștilor, în măsura-n care e și o provocare pentru liderii politici ai UE. De altfel, Ursula von der Leyen, șefa Comisiei Europene, a avut o întrevedere, cu ușile închise, cu liderii industriașilor europeni. Scăderea dramatică a competitivității companiilor de pe teritoriul UE, în comparație cu cele din China și Statele Unite ale Americii, ar trebui să fie, în opinia mea, cap de listă în agenda liderilor Uniunii, pentru a salva continental de la un faliment care-și arată, tot mai mult și fața și colții. „Fabricile sunt închise, producția oprită și oamenii trimiși în șomaj. Europa are nevoie urgent un plan de acțiune”, se arată într-un document remis ca urmare a summitului și intitulat Declarația de la Anvers.

Readuc în atenție țintele de neutralitate climatică și sunt convins că ele pot rămâne un deziderat, numai în condițiile în care nu pulverizează economiile naționale și nu transformă cetățenii europeni de azi în șomerii de mâine.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Revenind cu picioarele pe pământ, a fi mai “verde” nu trebuie să fie plătit cu prețul unui faliment al Europei. Sau cu atitudinea de a ne așeza, cuminți-intenționat, la coada prosperității, în urma Chinei și SUA.

E nevoie de o reacție rapidă și de măsuri ferme: ajutoare de stat pentru imdustriile strategice, subventii publice și fiscalitate diminuată. Dacă tot pomenim de subvenții, una dintre nedreptățile momentului are efecte asupra fermierilor. E din alt film să vorbim de terenuri de lăsat parloaga, înainte de a mări sumele de bani pentru agriculori.

Combaterea evaziunii și chibzuială în cheltuirea fondurilor UE. A sta și aștepta cu mâna întinsă către China și Statele Unite, a depinde de importurile lor, e o abordare șubredă, care va genera pentru UE probleme grave de ordin economic și social pe termen nedeterminat.

Mircea Hava europarlamentar PNL
Membru EPP


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Alba a depus lista de candidați la Consiliul Județean Alba, iar Marius Nicolae Rof deschide lista

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Alba a depus lista de candidați la Consiliul Județean Alba, iar Marius Nicolae Rof deschide lista USR Alba a depus lista de candidați pentru Consiliul Județean Alba. În fruntea listei se află Marius Nicolae Rof, un lider remarcabil, cu studii juridice avansate și o vastă experiență în atragerea fondurilor europene. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea