Rămâi conectat

Politică Administrație

Declarație politică, deputat Cornel Comșa: Republica Moldova permite intrarea în țară doar cu cartea de identitate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Guvernul Republicii Moldova, în ultima întrunire sub conducerea prim-ministrului demisionar Chiril Gaburici, a decis modificarea legislației cu privire la intrarea pe teritoriul național a cetățenilor statelor din Uniunea Europeană, inclusiv România, astfel încât aceștia să poată vizita Republica Moldova doar cu cartea de identitate.

cornel comsaDecizia Guvernului Republicii Moldova de a permite accesul cetățenilor europeni, inclusiv a celor români, în Moldova doar cu cartea de identitate reprezintă un nou pas pe lungul drum al integrării în Uniunea Europeană. Marea majoritate a statelor candidate pentru aderare au adoptat o astfel de politică cu privire la accesul cetățenilor europeni pe teritoriul național al acestora.

Accesul mai usor al cetățenilor europeni, în special cei români, în Republica Moldova va putea duce la o creștere a legăturilor economice și socio-culturale dintre țările noastre, continuând buna relația bilaterală și de prietenie dintre cele două maluri ale Prutului și dintre Moldova și Uniunea Europeană ca întreg. Această facilitate oferită cetățenilor europeni ar putea duce inclusiv la o creștere a investițiilor directe în economia Moldovei și poate susține o crește a relațiilor comerciale dintre județele de graniță din România și Moldova, asigurând o dezvoltare a economiei moldovenești, atât de necesară în condițiile crizei monetare și financiare în care se află Republica Moldova, în contextul problemelor din sistemul bancar.

România va rămâne un partener loial al Republicii Moldova, principalul avocat al intereselor europene ale Moldovei la Bruxelles și în celelalte capitale europene. Parcursul european al Moldovei trebuie să continue, reforme economice, sociale, politice și judiciare fiind absolut necesare pentru ridicarea nivelului de trai al locuitorilor Moldovei și pentru îndeplinirea criteriilor de aderare la UE. Țara noastră are expertiza necesară pentru a sprijini aceste procese de reformare și sunt sigur că viitorul guvern ce va fi instalat la Chișinău va fi la fel de pro-european și deschis unei colaborări apropiate cu România. (V.N.)

Deputat de Alba, Cornel George Comșa


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea