Rămâi conectat

Actualitate

Decizie la Senat: Salariile asistenţilor sociali, majorate cu 25%. Votul final, la Camera Deputaților

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

senatSenatorii au decis ca salariile și sporurile personalului din sistemul public de asistenţă socială să fie majorate cu 25% din luna octombrie, completând astfel ordonanța prin care Guvernul acordase această majorare personalului din sistemul sanitar. Decizia trebuie votată și de Camera Deputaților, care este for decizional.

Potrivit proiectului de act normativ, de măsura creşterii salariilor cu 25 de puncte procentuale urmează să beneficieze şi asistenţii sociali, pe lângă personalul din sistemul public sanitar, ca urmare a unui amendament admis de comisia sesizată în fond, respectiv Comisia pentru muncă, familie şi protecţie socială din cadrul Senatului, care completează astfel prevederile OUG NR.35/2015, publicată la începutul lunii septembrie în Monitorul Oficial.

Începând cu data de 1 octombrie 2015 (…), cuantumul brut al salariilor de bază/soldelor funcţiei de bază/salariilor funcţiei de bază/indemnizaţiilor de încadrare de care beneficiază personalul din sistemul public sanitar, sistemul public de asistenţă socială, precum şi personalul din cadrul Institutului Naţional de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă şi al serviciilor teritoriale de expertiză medicală aflate în subordinea caselor teritoriale de pensii se majorează cu 25% faţă de nivelul acordat pentru luna septembrie 2015„, scrie în proiectul de lege adoptat uni de senatori.

Practic, dacă documentul va trece şi de Camera Deputaţilor, ca for decizional, asistenţii sociali ar urma să primească salarii majorate cu 25% chiar cu luna octombrie, exact cum se întâmplă în prezent cu personalul medical.

Totodată, într-un alt amendament care a primit aviz favorabil, este stipulat că vor beneficia de majorarea cu 25% amintită anterior inclusiv personalul militar şi civil de specialitate medico-sanitar şi de specialitate din compartimentele paraclinice medico-sanitare şi auxiliar sanitare din unităţile sanitare aflate în subordinea ministerelor şi instituţiilor cu reţea sanitară proprie din sistemul de apărare, ordine publică şi securitate naţională, personalul din reţeaua de medicină şcolară şi asistenţă medicală comunitară, precum şi personalul din cadrul altor unităţi sanitare şi medico-sociale publice. (C.M.)

sursa: avocatnet.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Abilitatea unică pe care o au oamenii cu o anumită grupă de sânge. Studiile confirmă o teorie din anii 1930

Unirea Ziarul

Publicat

în

Abilitatea unică pe care o au oamenii cu o anumită grupă de sânge. Studiile confirmă o teorie din anii 1930 Descoperirea recentă despre grupele de sânge a adus la lumină un aspect fascinant al personalității umane. Aceste grupe nu numai că oferă informații despre compatibilitatea medicală, ci și despre abilitățile și comportamentele individuale. Un studiu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea