Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Decizie istorică: Persoanele cu membre amputate NU vor mai fi obligate să se prezinte la comisie pentru prelungirea certificatului de handicap

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Decizie istorică: Persoanele cu membre amputate NU vor mai fi obligate să se prezinte la comisie pentru prelungirea certificatului de handicap

Persoanele cu dizabilităţi fizice care au cel puţin un membru amputat nu vor mai fi obligate să se prezinte constant la comisia de specialitate pentru prelungirea certificatului de handicap, a declarat ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Marius Budăi, care a precizat că va emite în scurt timp un ordin de ministru.

„În mandatul trecut am dat un ordin de ministru, în colaborare cu specialiştii în domeniu, astfel încât persoanele cu dublă amputaţie să nu mai fie nevoite să mai facă acel drum chinuitor şi acea prezentare la comisiile pentru încadrare în grad de handicap. Vreau să continuu ceea ce am lăsat atunci şi nu a fost continuat, şi anume şi persoanele cu o singură amputaţie să nu fie nevoite să vină la comisie”, a spus Budăi, citat de Agerpres.

Marius Budăi a participat vineri la o dezbatere despre percepţia asupra persoanelor cu dizabilităţi şi a rolului acestora în societate.

„Avem partea a doua de ordin, pe care trebuie să o dăm şi să spunem că şi persoanele cu o singură amputaţie să nu vină nici ele la comisie, şi vă promit că o să poată, în termenul cel mai scurt”, a afirmat ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale.

În urmă cu câţiva ani, digi24.ro a prezentat subiectul unui bărbat cu un picior amputat care trebuia să se prezinte în fiecare an la comisia de evaluare, pentru a se vedea dacă situaţia sa s-a ameliorat.

Sursa: digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Oameni cu inimă mare: Un tânăr frizer din Sebeș a tuns gratis copiii de la două orfelinate

Bogdan Ilea

Publicat

în

Oameni cu inimă mare: Un tânăr frizer din Sebeș a tuns gratis copiii de la două orfelinate Alex Fulea, un tânăr frizer din Sebeș, alături de colegii săi din Sibiu, au tuns mai mulți copilași de la două orfelinate din Sibiu. Gestul nu s-a oprit aici, strângând cu ajutorul cliențiilor mai multe haine, jucării și […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea