Rămâi conectat

Ştirea zilei

Decizie în justiție după cinci ani de la o tragedie pe DN7. Închisoare cu suspendare și daune morale de 136.000 de euro după un accident rutier în care a decedat o tânără de 25 de ani, din Vinţu de Jos

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Decizie în justiție după cinci ani de la o tragedie pe DN7. Închisoare cu suspendare și daune morale de 136.000 de euro după un accident rutier în care a decedat o tânără de 25 de ani, din Vinţu de Jos.

După cinci ani de la producerea unui accident mortal și trei ani de judecată, justiția din Alba a pronunțat prima decizie. Doi conducători auto au fost condamnați la închisoare cu suspendare, iar firmele de asigurare au fost obligate, în solidar, la achitarea unor daune morale totale de 116.000 de euro către șapte părți civile.

Accidentul rutier a avut loc în iunie 2012, pe DN7, în afara localității Șibot și s-a soldat cu decesul unei tinere în vârstă de 25 de ani. Judecătoria Alba Iulia a constatat, prin decizia pronunțată în 21 noiembrie 2017, că vinovați de producerea tragediei sunt Plotogea Constantin, din Racovița – Timiș, șoferul unui autotractor cu remorcă înregistrat în județul Hunedoara și Nasta Ioan, din Orăștie, conducătorul auto al unui microbuz în care se afla, pe locul din dreapta față, victima cu domiciliul în comuna Vințu de Jos. După ciocnirea dintre cele două autovehicule, microbuzul a fost proiectat într-o autocisternă care circula regulamentar.

La momentul accidentului, polițiștii au considerat că unic vinovat de producerea accidentului a fost șoferul autobasculantei, dar, ulterior s-a stabilit că și bărbatul care conducea microbuzul are o responsabilitate penală. Ambii inculpați au fost condamnați la câte 2 ani de închisoare cu suspendarea condiționată a executării pe un termen de încercare de 4 ani. Șoferul autotractorului încărcat cu nisip circula noaptea, în jurul orei 1.00, dinspre Orăștie spre Sebeș și a virat stânga pentru a intra în incinta unei balastiere din Șibot.

Pentru că accesul era blocat cu o bandă de plastic, șoferul a oprit autobasculanta până la deblocarea drumului, remorca tractată rămânând pe carosabil. Microbuzul circula cu circa 90 de km pe oră pe sensul pe care a rămas blocată remorca, iar șoferul, din cauza vitezei, nu a mai putut opri la timp, astfel încât a avut loc o ciocnire frontală.

Tânăra pasageră din microbuz a decedat în urma rănilor primite, în timp ce șoferul a fost rănit grav. ”Producerea evenimentului rutier a fost cauzată atât de oprirea pe partea carosabilă a drumului a semiremorcii Schmitz atașată autotractorului Volvo, cât și deplasării microbuzului cu o viteză neadaptată specificului traficului”, se afirmă în motivarea deciziei de la Judecătorie.

Nasta Ioan, șoferul microbuzului, este atât inculpat cât și parte civilă. În cazul acestuia, instanța a stabilit că trebuie să primească 20.000 de euro daune morale, ca urmare a rănilor suferite ce au dus la un număr de 500 de zile de îngrijiri medicale.

Decizia poate fi contestată la Curtea de Apel. Până la pronunțarea unei hotărâri definitive, inculpații beneficiază de prezumția de nevinovăție.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

ACCIDENT în Alba Iulia: Un pieton a fost lovit de o mașină pe trecerea de pietoni de la intersecția străzilor Vasile Goldiș și Mușețelului

Ziarul Unirea

Publicat

în

ACCIDENT în Alba Iulia: Un pieton a fost lovit de o mașină pe trecerea de pietoni de la intersecția străzilor Vasile Goldiș și Mușețelului Un accident a avut loc vineri în jurul orei 14.30, la intersecția străzilor Vasile Goldiș cu Mușețelului. Un pieton a fost lovit de o mașină pe trecerea de pietoni. Potrivit IPJ […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea