Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Ştirea zilei

Decizie definitivă în cazul afaceristului acuzat că fura lemn din Alba cu avize de însoțire false: Ce au decis magistrații Curții de Apel Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Decizie definitivă în cazul afaceristului acuzat că fura lemn din Alba cu avize de însoțire false: Ce au decis magistrații Curții de Apel Alba Iulia

Decizia definitivă în dosarul penal al unui afacerist din Bistriţa-Năsăud care administrează o societate din Alba a fost judecat pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată a fost pronunțată marți, 14 iunie, la Curtea de Apel Alba Iulia.

În urma dechiziei bărbatul a fost achitat de acuzație, după ce în primă fază fusese condamnat de Judecătoria Alba Iulia la plata unei amenzi penale în valoare de 3.000 de lei.

„Admite apelul declarat de S.I. împotriva sentinţei penale pronunţată de Judecătoria Alba Iulia la data de 18.02.2022. Desființează sentința primei instanțe cu privire la rezolvarea acțiunii penale și, procedând la o nouă judecată în aceste limite: În baza art. 396 alin. (5) C.pr.pen. coroborat cu art. 16 alin. (1) lit. b) teza a II-a C.pr.pen. achită pe inculpatul S. I. pentru săvârșirea infracțiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată, prevăzută în art. 322 alin. (1) C.pen. cu aplicarea art. 35 alin. (1) C.pen. Menține celelalte dispoziții ale sentinței atacate. În baza art. 275 alin. (3) C.pr.pen. cheltuielile judiciare avansate de stat în apel rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Pronunțată astăzi, 14 iunie 2022, prin punerea deciziei la dispoziția părților și a procurorului prin mijlocirea grefei instanței”, se arată în motivarea pe scurt.

Victor Negrescu - Alegeri Europarlamentare - 2024

Faptele au fost constatate în urma unui control în trafic realizat de poliţişti. Astfel, în data de 22 august 2019, administratorul (S. I) ar fi falsificat avizele de însoţire primare ”prin atestarea unor fapte şi împrejurări necorespunzătoare adevărului sub aspectul speciilor şi a cantităţilor de material lemnos menţionate în cuprinsul acestora”.

Ulterior, a predat avizele unui conducător auto pentru a atesta legalitatea transportului de masă lemnoasă între platforma primară situată în localitatea Presaca Ampoiului şi depozitul situat în localitatea Pătrângeni, oraşul Zlatna.

Poliţia a aplicat o amendă contravenţională conducătorului auto şi a dispus confiscarea materialului lemnos pentru care nu existau documente legale. Ulterior, au fost efectuate cercetări cu privire la legalitatea celor documete, iar administratorul firmei a fost trimis în jduecată pentru săvârşirea infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Bărbatul nu a recunoscut faptele şi a declarat că nu avea niciun interes pentru a consemna alte tipuri sau cantităţi decât ceea ce conţinea partida pe care o cumpărase integral.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

DOLIU la Consiliul Județean Alba: George Lăncrănjan, angajat al instituției, a încetat din viață la 62 de ani

Ziarul Unirea

Publicat

în

DOLIU la Consiliul Județean Alba: George Lăncrănjan, angajat al instituției, a încetat din viață la 62 de ani Este doliu la Consiliul Județean Alba. George Lăncrăjan, angajat al instituției, a încetat din viață la vârsta de 62 de ani. Citește și: Mesaje de condoleanțe Vestea tristă a fost anunțată de către reprezentanții Consiliului Județean Alba […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea