Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Ştirea zilei

Decizie definitivă: 5 ani de închisoare pentru un bărbat care şi-a înjunghiat vecinul

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Un bărbat în vârstă de 46 de ani, din comuna Cenade, judeţul Alba, a fost condamnat definitiv la 5 ani de închisoare pentru tentativă de omor. Sentința definitivă a fost pronunțată în 18 iulie 2018 la Curtea de Apel Alba Iulia. Bîrsan Nicolae a ajuns la închisoare după ce a înjunghiat un consătean pe stradă, care a intervenit pentru a aplana un conflict în care era implicat.

Potrivit procurorilor, la data de 13 ianuarie 2017, în urma unei altercaţii ce a avut loc pe o stradă din localitatea Cenade între inculpatul Bîrsan Nicolae şi fratele său, a intervenit persoana vătămată P. V. pentru a aplana conflictul. În acest context, inculpatul Bîrsan Nicolae i-a aplicat persoanei vătămate o lovitură cu un cuţit în regiunea abdominală. Victima a fost transportată la Spitalul Municipal Blaj şi supusă unei intervenţii chirurgicale, stabilindu-se diagnosticul de „plagă penetrantă abdominală cu leziuni mezocolice şi hematom intraabdominal”.

Leziunile traumatice au pus în primejdie viaţa victimei, în sensul că, în absenţa tratamentului medico-chirurgical adecvat şi la timp instituit, acestea ar fi condus invariabil la deces. Instanţa a refuzat să schimbe încadrarea juridică a faptei în infracţiunea de lovire sau alte violenţe.

Victor Negrescu - Alegeri Europarlamentare - 2024

„Respinge ca nefondat apelul declarat de inculpatul Bîrsan Nicolae, împotriva sentinței penale nr. 4/22.01.2018 pronunţată de Tribunalul Alba. Obligă pe apelantul inculpat Bârsan Nicolae la plata sumei de 400 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat în apel. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 18.07.2018”, se afirmă în decizia de la Curtea de Apel.

În total, condamnatul trebuie să plătească cheltuieli de spitalizare şi de judecată în valoare de 5.600 de lei. Instanţa a mai dispus confiscarea cuţitului cu care a fost săvârşită infracţiunea.

Dorin ȚIMONEA


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

DOLIU la Consiliul Județean Alba: George Lăncrănjan, angajat al instituției, a încetat din viață la 62 de ani

Ziarul Unirea

Publicat

în

DOLIU la Consiliul Județean Alba: George Lăncrănjan, angajat al instituției, a încetat din viață la 62 de ani Este doliu la Consiliul Județean Alba. George Lăncrăjan, angajat al instituției, a încetat din viață la vârsta de 62 de ani. Citește și: Mesaje de condoleanțe Vestea tristă a fost anunțată de către reprezentanții Consiliului Județean Alba […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea