Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Deca, despre profesorii care elaborează subiecte pentru examene: ”N-ar trebui să ofere şi meditaţii. Legal, nu li se poate interzice acest lucru, dar e o problemă de moralitate”

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Deca, despre profesorii care elaborează subiecte pentru examene: ”N-ar trebui să ofere şi meditaţii. Legal, nu li se poate interzice acest lucru, dar e o problemă de moralitate”

Profesorii care elaborează subiecte pentru Examenele Naţionale n-ar trebui să ofere şi meditaţii, consideră ministrul Educaţiei. Legal, nu li se poate interzice acest lucru, dar e o problemă de moralitate, a declarat Ligia Deca.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

”Din punct de vedere moral nu, pentru că chiar dacă nu intenţionezi să divulgi subiectele celor pe care îi pregăteşti în particular cred că este inerent că tipologia de subiect va fi apropiată. Este o tipologie de subiect pe care tu ca profesor o rulezi, o dai copiilor şi la clasă şi la meditaţii. În mod normal orice depinde de un grup de indivizi are un nivel de subiectivism. Deci subiectele se bazează pe experienţa personală, pe contextul, pe activitatea profesorilor care sunt în comisia restrânsă. Întotdeauna a fost aşa, ceea ce noi putem să facem este să mărim baza de variante, baza de itemi de evaluare în aşa fel încât indiferent de această apartenenţă la o experienţă a unui dascăl sau altul să asigurăm o probabilitate cât mai mică a unor copii să fi rezolvat subiecte similare cu ceea ce s-a dat”, a spus ministrul Educației, Ligia Deca

”Nu trebuie să uităm că noi am avut şi simulări, am avut şi variante, tocmai pentru a exersa anumite tipologii de subiecte care se regăsesc şi în evaluările naţionale. Asta e normal, asta se întâmplă peste tot. Ceea ce trebuie să ne asigurăm este că subiectul pe care copiii îl primesc nu este un subiect pe care să-l fi rezolvat înainte cu exact aceeaşi parametri. Iar asta, din punctul meu de vedere, s-a întâmplat. Nu cred că vreun subiect din variantă cu exact aceleaşi date, nu ca tipologie de subiect, dar cu exact aceleaşi date a fost rezolvat de alţi copii înainte ca să fi primit varianta la examen”, a spus Ligia Deca.

Întrebată dacă legal poate cere acestor profesori să nu facă meditații, ministrul a spus că este un lucru pe care îl va analiza. ”Putem să cerem şi trebuie să vedem din punct de vedere legal care este baza care ne-ar putea ajuta să facem acest lucru”, a arătat Ligia Deca.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Noua lege a salarizării: Unele lefuri s-ar putea dubla de anul viitor. Care sunt domeniile vizate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Noua lege a salarizării: Unele lefuri s-ar putea dubla de anul viitor. Care sunt domeniile vizate Noua lege a salarizării ar putea intra în vigoare de anul viitor, adică din 2025. Potrivit ministrului Muncii, niciun salariu de la stat nu va scădea. IT-iștii, profesorii și personalul medical vor avea parte de cele mai mari majorări. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea