Rămâi conectat

Ştirea zilei

Debut incendiar de an pentru campioana României! Joi, ora 19.00, Developres SkyRes Rzeszow – Volei Alba Blaj, în Champions League

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Volei Alba Blaj are parte de un debut incendiar în 2018, primul joc oficial al triplei campioane din “Mica Romă” fiind unul în CEV Champions League, întrecerea supremă a voleiului european, joii de la ora 19.00 (ora României), în direct pe Digi Sport 4. O deplasare în Polonia, pentru confruntarea cu Developres SkyRes Rzeszow, meci contând pentru etapa a doua a Grupei A, între formaţii asemănătoare, înfiinţate de curând 2012 – gazdele, respectiv 2011 – reprezentanta României. Ambele au păşit cu dreptul în competiţia continentală, învingând pe teren propriu, fără a pierde puncte, furnizând veritabile surprize cu ASPTT Mulhouse VB şi Volero Zurich.

Volei Alba Blaj vine după cel mai important rezultat european din istorie, 3-1 la Sibiu cu Volero Zurich, puternica formaţie din Elveţia, iar amfitrioanele au învins cu acelaşi scor campioana Franţei. “Mândria Albei” îşi leagă mari speranţe de acest joc, într-o grupă extrem de echilibrată, în speranţa obţinerii calificării în etapa superioară a Champions League, caz în care Blajul îşi va depune candidatura prntru organizarea Final Four-ului la Cluj-Napoca! Este un joc extrem de important în configuraţia luptei pentru accederea în etapa jocurilor eliminatorii din puternica întrecere europeană.

*Dispută între invincibile

Şi dacă în confruntarea cu Volero Zurich a debutat Aleksandra Crncevic, în localitatea din Galiţia este rândul unei alte nou-venite, Lynda Morales (Porto Rico) să bifeze primul joc sub comanda “principalului” sârb. Îin lotul deplasat în Polonia nu au fost incluse  Andreea Tămaş şi Jennifer Alvarez. “Numai faptul că joacă într-un puternic campionat spune multe despre Developres SkyRes Rzeszow. Este o echipă foarte puternică, cu jucătoare foarte bune, pe care noi le ştim şi care evoluează într-o ţară în care voleiul este un sport foarte popular şi iubit. Aşa cum am spus, avem o grupă în care fiecare echipă poate să se bată de la egal la egal cu oricare dintre adversare, iar după victoria din meciul cu Volero suntem şi mai încrezători în şansele noastre. Va fi un meci foarte greu, dar sper să nu venim cu mâna goală din Polonia”, a declarat antrenorul Darko Zakoc.

*An de senzaţie pentru adversare: debutante în Europa, antrenor italian

Anul trecut a fost unul senzaţional pentru echipa din Polonia! La 5 ani de la înfiinţare, Developres SkyRes Rzeszow a cunoscut debutul în cupele europene după cea mai mare performanţă din istorie: locul trei în Liga Siatkowki. Pregătită de reputatul italian Lorenzo Micelli, oponenta Blajului a depăşit cu mare stil tururile preliminare din Liga Campionilor, succese duble cu Hapoel Kfar Saba (3-1, 3-0) şi Nova KMB Branik Maribor (3-1 şi 3-1). Şi rezultatele de senzaţie au continuat în grupele celei mai puternice competiţii europene intercluburi: start cu o victorie, 3-1 pe teren propriu cu campioana Franţei, Mulhouse.

*Belgianca Rousseaux, principalul pericol!

În efectivul echipei clasate pe poziţia a treia în ierarhia competiţiei interne din Polonia (10 victorii şi două eşecuri), se regăsesc 4 straniere, principalul pericol fiind belgianca Helene Rousseaux (24 de puncte în primul joc european). Se mai adaugă „căpitanul” Jelena Blagojevic şi Adela Helic (ambele Serbia) şi Yuliya Andrushka (Rusia). “Ne dorim ca echipa să reuşească un joc bun şi să ne întoarcem cu puncte din această deplasare. Întâlnim o formaţie puternică, ce are un antrenor foarte cunoscut, dar noi avem un moral bun, fetele sunt încrezătoare şi putem să ne ridicăm la înălţimea adversarului”, a menţionat Vladimir Baciş, directorul general al Volei Alba Blaj.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie Elisa Jeler, elevă în clasa a VI-a B, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, a participat recent la etapa județeană a Olimpiadei de religie, cultul baptist, unde a obținut locul I, reușind să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea