Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Debut dificil pentru Pelici la Tg. Mureș, CSU Alba Iulia, duel încins cu Ungheni | Cugirenii – deplasare la Mediaș, Industria – cu “lanterna” pe masă

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În etapa a 11-a (a doua a returului) a Seriei 9 din eșalonul terț, confruntări dificile pentru conjudețene, două evoluând vineri, iar alte două sâmbătă, evenimentul rundei fiind debutul antrenorului Alexandru Pelici la CSM Unirea Alba Iulia.

*ACS Tg. Mureș (locul 7, 8 puncte) – CSM Unirea Alba Iulia (locul 6, 15 puncte), vineri, ora 14.00 (în tur, 2-3).

Alexandru Pelici revine după aproape două decenii pe banca tehnică a “alb-negrilor” și speranțele pentru recuperarea terenului pierdut au crescut considerabil după instalarea noului antrenor principal. Acesta are parte de un debut extrem de dificil, cu ACS Tg. Mureș, formație care l-a instalat în această săptămână pe Flaviu Sabău (ex-Unirea Ungheni) și el la primul meci la noua formație (dar s-a implicat și în pregătirea jocului anterior). Albaiulienii nu pot conta pe Fetița (suspdendat, dar și accidentat), dar speră să continuă seria pozitivă, după cele două succese importante repurtate pe “Cetate”. ACS Tg. Mureș (un singur punct pe teren propriu, în 5 dispute) a dat etapa trecută lovitura la Ungheni, stricându-i debutul lui Florentin Petre.

*Viitorul Cluj (locul 10, 6 puncte) – Industria Galda (locul 9, 6 puncte), vineri, ora 14.00 (în tur, 2-2).

Duelul ultimelor două clasate, aflate la egalitate de puncte și despărțite de golaveraj, se dispută cu “lanterna roșie” pe masă. Clujenii lui Marius “Papi” Popescu au un singur punct acumulat în 5 etape, iar găldenii suferă din pricina finalurilor de joc și rămân fără succes după 10 partide. Oaspeții au probleme de efectiv, fiind suspendați fundașii centrali Potopea și Șt. Radu și cu probleme de serviciu Cioară, Căt. Ivașcu și P. Medrea.

*CSU Alba Iulia (locul 3, 19 puncte) – Unirea Ungheni (locul 4, 17 puncte), sâmbătă, ora 14.00, pe “Cetate” (în tur, 1-2).

Dispută pentru podium între formații vecine în ierarhie și despărțite de două puncte. Miza este mare, punctele cântărind dublu ținând cont de faptul că echipele sunt contracandidate în batălia pentru play-off. Studenții, veniți după victoria din prelungiri obținută în derby “de Alba” la Galda de Jos, au în față o grupare în criză (un punct în 3 confruntări), instalarea lui Florentin Petre însemnând un eșec cu conjudețenii din Tg. Mureș.

*ACS Mediaș (locul doi, 20 de puncte) – Metalurgistul Cugir (locul 5, 17 puncte), sâmbătă, ora 14.00 (în tur, 1-2).

La a 3-a deplasare consecutivă “roș-albaștrii” au parte de o întâlnire contra fostului lider, formație care a pierdut pe “Cetate” după o seria imbatabilă de 7 partide (o remiză și 6 succese). Elevii lui Lucian Itu au dat lovitura etapa precedentă la Reghin, unde au câștigat cu 4-3 după ce au deschis scorul, dar au fost conduși la un moment dat cu 3-1.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Semifinalele Cupei României: Viitorul Sântimbru – Hidro Mecanica Șugag și Inter Unirea – Performanța Ighiu

Dan HENEGAR

Publicat

în

În semifinalele Cupei României, faza județeană, Viitorul Sântimbru va întâlni Hidro Mecanica Șugag și Inter Unirea va juca cu Performanța Ighiu. La sediul AJF Alba au fost prezenți Ovidiu Hulea, Ioan Budin și Cătălin Manciulea (a lipsit reprezentantul formației Inter Unirea), tragerea la sorți a fost efectuată de Maria Ioana Marin (trezorierul AJF Alba), mai […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea