De ziua lor, polițiștii își cer drepturile în stradă – În 25 martie se anunță unul dintre cele mai mari mitinguri ale oamenilor legii

Două zile de pichetări la Ministerul Afacerilor Interne și un miting de amploare vor avea loc la finalul acestei săptămâni. Pe 23 și 24 martie, polițiștii vor sta câte patru ore în fața ministerului (între orele 10.00 și 14.00), urmând ca pe data de 25 martie, chiar de Ziua Poliției Române, să aibă loc unul dintre cele mai mari mitinguri ale oamenilor legii.

Mulți membri ai celor două sindicate, atât din țară, cât și din București, dar și polițiști neafiliați ori afiliați altor sindicate, au început deja să-și anunțe prezența pentru sâmbătă, 25 martie. Mitingul se va desfășura între orele 10.00 și 12.00 în fața M.A.I. și va continua cu un marș până în Piața Victoriei, unde protestatarii vor rămâne până la orele 16.00.

ELIT

Oamenii legii sunt extrem de supărați și spun că au ajuns la capătul răbdării. Deși în bilanțuri rezultatele lor sunt din ce în ce mai bune, iar aprecierea pentru ei reiese constant din comunicate ori din discursuri pe la tribune politice, guvernanții nu-i iau în calcul atunci când vine vorba despre bani.

Salariile de bază/indemnizațiile și sporurile acordate personalului plătit din fonduri publice din instituțiile și autoritățile publice ale administrației publice locale au fost majorate cu 20% față de nivelul acordat pentru luna ianuarie 2017, iar salariile și sporurile personalului din cadrul instituțiilor publice de spectacole sau concerte au fost majorate cu 50%. De majorări substanțiale au beneficiat și angajații din familiile ocupaționale ‘Învățământ’ și ‘Sănătate’.

De aceea, polițiștii, prin vocea liderilor sindicali Dumitru Coarnă (SNPPC) și Vasile Lincu (PRO LEX), cer: Emiterea unei ordonanțe de urgență a guvernului care să prevadă majorarea salariilor funcției de bază cu 20%, calcularea sporurilor pe bază de pontaj (pentru munca de noapte, pentru condiții grele, pentru sâmbete, duminici și sărbători legale lucrate, pentru judiciariști) la salariul funcției de bază de la 01 aprilie 2017.

În cadrul aceleiași ordonanțe, liderii de sindicat consideră că trebuie să se regăsească și plata asigurării serviciului de intervenție prin chemări de la domiciliu, cu 40% din salariul de funcție, la fel ca în cazul medicilor.

O altă revendicare privește eliminarea plafonului de 30% din salariul funcției de bază pentru sporuri, compensații, prime și indemnizații individuale, dar și acordarea unei majorări de 100% (față de 75% cât este acum) pentru munca prestată în zilele de repaus săptămânal și în celelalte zile în care, în conformitate cu reglementările în vigoare, nu se lucrează.

Nu în ultimul rând, PRO LEX și SNPPC își exprimă ferm poziția vizavi de o eventuală modificare a Legii pensiilor militare, vehiculată în ultimele zile la Ministerul Afacerilor Interne și la Ministerul Muncii. Mesajul sindicatelor pentru guvernanți rămâne clar: ‘Nu vă atingeți de pensiile polițiștilor!’

Revendicările au fost aduse la cunoștința Ministerului Afacerilor Interne, prin adresa comună FSNPPC — PRO LEX, înregistrată cu nr. 9076/20.03.2017 la Secretariatul General al M.A.I.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

7 Comentarii

Cetatean de Alba 21 martie 2017 at 17:27

oamenii legii … poezie … , niste inculti si … coruptin!!!

Alin Calota 21 martie 2017 at 20:42

Ce drepturi fratilor?
Eu sunt functionar public si am un salariu de 1200 RON, incadrat pe studii superioare.

Un politist care termina o postliceala de 2 ani are un salariu de 2000-3000 RON NET!

Eu daca as fi Ministru le-as spune ca daca nu le convine sunt liberi sa plece. Sunt multi tineri care le-ar lua locul imediat!

Sunt si alte categorii profesionale care trebuie avute-n vedere, nu doar politistii.

jud 22 martie 2017 at 7:58

AGENTII,CARE FAC MUNCA DE JOS MERITA MAI MULT….

Vasile 22 martie 2017 at 8:35

Au dreptate ! majorarile cand se dau sa fie pt toti bugetarii fara exceptie cum era pe vremea lui Ceausescu. Acum se acorda preferential pe cei din sanatate mai mult si mai repede, pt parlamentari separat de restul pt invatamant idem.Ce e asta fratilor??? Asa s-a ajuns ca soferul parlamentarului sa aiba un salariu de 3 ori mai mare decat alt sofer cu aceeasi pregatire care lucreaza in sanatate sau invatamant de exemplu. Daca se procedeaza in contiunuare tot asa niciodata nu o sa fie echitate intre salarii si functii.

Agent politie 22 martie 2017 at 14:21

@jud
Daca nu le convine sa isi dea demisia.
Sunt atatia tineri care doresc sa le ia locul…

La Academia, la Scolile de Politie, la incadrarile directe de anul trecut a fost o concurenta enorma, asa ca haideti sa fim multumiti.

Fata de alte categorii profesionale, NOI POLITISTII suntem destul de privilegiati.

Eu lucrez in Politie si castig un salariu de aproximativ 2900 RON NET ca Agent.
In schimb sotia mea lucreaza ca functionar public intr-o Primarie si castiga 1200 RON Net/ luna.

Deci…

alin buzarin 22 martie 2017 at 14:24

„Eu daca as fi Ministru le-as spune ca daca nu le convine sunt liberi sa plece. Sunt multi tineri care le-ar lua locul imediat!”
Din pacate sau din fericire( pentru politisti) nu esti……Stii vorba aia :
„De avea baba un coi, era ministru de razboi”!!

Alin Calota 23 martie 2017 at 14:47

@alin buzarin
Esti politist? Nu ai un limbaj adecvat daca raspunsul este afirmativ.
Ce salariu ai?

Pur si simplu nu au de ce sa se planga politistii. Iar daca se plang, daca nu le mai ajung banii sa plece la privat, la o multinationala, ceva. Doar ca acolo se munceste cu adevarat, asta-i diferenta.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...