Rămâi conectat

Actualitate

De Sfântul Nicolae, peste 800.000 de români îşi serbează onomastica

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Duminică, peste 800.000 de români care poartă numele Sfântului Nicolae, își serbează onomastica. De asemenea, peste 22.000 de români cu numele de Nicolae, Nicoleta sau derivate ale acestora sunt născuţi în această zi.

Potrivit datelor oficiale, 809.233 de români poartă numele Sfântului Nicolae. Dintre aceştia, 290.205 sunt femei, iar 519.028 sunt bărbaţi.

De departe cele mai populare nume sunt Nicolae şi Nicoleta, însă există şi foarte multe derivate ale acestora, începând cu Niculina (peste 47.500 de românce) sau Neculai şi chiar Niky (10 femei) sau Nic ori Culae.

Citește și: mesaje de Moș Nicolae

De asemenea, peste 22.000 de români îşi serbează miercuri atât onomastica, cât şi ziua de naştere. Astfel, 9.959 de femei şi 12.190 de bărbaţi născuţi în ziua de 6 decembrie au fost botezaţi după Sfântul Nicolae.

Ziua de 6 decembrie este ziua Sfântului Nicolae, unul dintre cei mai populari sfinţi ai creştinătăţii, considerat ocrotitorul copiilor, în special al celor săraci, dar şi al marinarilor, al brutarilor, al fetelor nemăritate şi al celor acuzaţi pe nedrept.

Citește și: MESAJE de SFANTUL NICOLAE. URARI de Sf Nicolae şi FELICITARI de Sfântul Nicolae

Biserica îl pomeneşte pe Sfântul Nicolae, arhiepiscopul Mirelor Lichiei, cinstit de toată creştinătatea, pentru că este sfântul iubirii. A fost un om de o foarte mare cultură teologică, o autoritate în domeniu şi un om cu un profil moral model. Din acest motiv, adesea este pus alături de apostoli.

În luna octombrie a acestui an, arheologii din Turcia au anunțat că au descoperit un mormânt aproape intact a ceea ce par a fi osemintele sfântului Nicolae, într-o biserică din Antalia.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024 Din cele 20 de trenuri introduse temporar spre litoral, niciunul nu oprește în județul Alba *Călătoria cu trenurile CFR de la Oradea la Mangalia, lungă „cât o zi de post”! În perioada 30 aprilie/1 mai – 6/7 mai, cu prilejul minivacanței de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea