Rămâi conectat

Actualitate

De Paști în Alba: 9 centre de sacrificare a mieilor. Care sunt preţurile probabile şi de când se pot achiziţiona

Dragoş Suciu

Publicat

în

 Festival de Romania 2025

mieiMiei Paşti. Mai puţin de o săptămână ne desparte până la Sfintele Sărbători de Paști, iar românii încep să-şi pregătească cele necesare pentru a avea o masă îmbelşugată cu ocazia Învierii Domnului Iisus Hristos.

Pentru a afla de unde îşi pot achiziţiona locuitorii judeţului Alba carne de miel proaspătă şi autorizată i-am contactat pe cei de la Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor din Alba care ne-au spus că în 2014 există 9 centre de sacrificare a mieilor, aprobate temporar, după cum urmează: Sebeş, Ocna Mureş, Aiud, Teiuş, Abrud, Câmpeni – două şi Alba Iulia – două, în Miceşti şi pe strada Livezii, în spatele Centrului Comercial Alba Mall.

Conform DSVSA, în Alba Iulia, mieii vor fi sacrificaţi şi transportaţi cu maşini autorizate în halele din pieţele agroalimentare, din centru şi cetate, iar consumatorii pot achiziţiona carne de miel şi direct din locul în care se tranşează. Cel mai probabil sacrificarea va începe de miercuri, iar preţul cărnii de miel în 2014 va fi 20 de lei kilogramul la carcasă şi 10 lei/ kg în viu.

Nutriţioniştii spun: Carnea de miel este gustoasa si bogata in proteine, dar are o concentraţie destul de mare de colesterol. Foarte apreciată în perioada Sărbătorilor de Paşte carnea de miel trebuie savurata, dar cu măsura. La fel ca iedul, mielul face parte din categoria cărnii roşii, fiind o sursă bogată şi sănătoasa de proteine, atât timp cât este consumata cu moderaţie.

Beneficii: Datorita conţinutului nutriţional, carnea de miel este un bun aliat împotriva stărilor de astenie, are efecte benefice pentru subponderali şi anemici şi se pare că revigorează sistemul reproducător, ajutând totodată la buna funcţionare a tractului gastrointestinal. Carnea de miel conţine cantităţi însemnate de fier şi de seleniu, precum si vitaminele B12 si B3, care oferă protecţie organismului, întărind sistemul nervos si nu numai. Este o carne bogata in potasiu, fosfor si zinc, dar conţine şi acid folic, calciu şi vitamina E toate de mare ajutor sistemului imunitar.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pericol în rafturile magazinelor: File de somon marinat retras din cauza contaminării cu Listeria

Rebecca Buzdugan

Publicat

în

Pericol în rafturile magazinelor: File de somon marinat retras din cauza contaminării cu Listeria lot de file de somon marinat a fost retras de la vânzare în magazinele din țară după ce analizele au confirmat prezența bacteriei Listeria monocytogenes. Producătorul SC Ocean Fish SRL a anunțat, printr-un mesaj publicat pe site-ul ANSVSA, că este vorba […]

Citește mai mult

Actualitate

Prognoza meteo pentru luna decembrie. Cum va fi vremea de Crăciun și Revelion

Bogdan Ilea

Publicat

în

Prognoza meteo pentru luna decembrie. Cum va fi vremea de Crăciun și Revelion Estimările meteorologilor ANM pentru perioada 1 decembrie- 29 decembrie, arată că vremea urmează să fie mai caldă decât în mod normal, pentru această perioadă din an. Mai mult decât atât, posibilitatea de precipitații este redusă. Săptămâna 01.12.2025 – 08.12.2025  Valorile termice vor […]

Citește mai mult

Actualitate

Legumele, scumpiri masiv după 1 ianuarie 2026. Fermierii, loviți de noile taxe: „Va fi foarte rău”

Ioana Oprean

Publicat

în

Legumele, scumpiri masiv după 1 ianuarie 2026. Fermierii, loviți de noile taxe: „Va fi foarte rău” Legumele se vor scumpi în perioada următoare, nu doar pentru că vin sărbătorile de iarnă, ci și pentru că fermierii din România se pregătesc pentru introducerea noilor taxe, care iau bani nu doar pentru recoltă, ci și pentru voința […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea