Rămâi conectat

Actualitate

De la 1 noiembrie: Se închide circulația publică pe TRANSALPINA, ca urmare a venirii sezonului rece. Când se va redeschide

Ziarul Unirea

Publicat

în

Șoseaua Transalpina (DN 67 C) va fi închisă circulației publice începând cu data de 1 noiembrie 2015, ca urmare a venirii sezonului rece, a declarat joi, în cadrul ședinței Colegiului Prefectural Gorj, directorul Secției Drumuri Naționale (SDN) Târgu-Jiu, Ion Tudor.

Potrivit sursei citate, termenul de redeschidere a drumului este 31 martie 2016, însă există posibilitatea ca acesta să fie prelungit din cauza vremii nefavorabile și a acumulărilor mari de zăpadă.

„Duminică vom merge împreună cu Poliția Rutieră să verificăm modul în care am efectuat semnalizarea și să întocmim procesul verbal cu închiderea sectorului de drum. (…) Chiar astăzi (joi n.r.) am avut o discuție cu inspector șef al IPJ Gorj și am discutat ultimele concluzii și ultimele măsuri stabilite cu programul de iarnă și cu închiderea DN 67 C. (…) Sigur vom avea o iarnă cu zăpadă, geroasă, deja azi nopate pe munte temperaturile au scăzut mult sub zero pe Păpușa și în zona Transalpina, din aceste motive noi am luat această hotărâre de comun acord cu poliția, pe data de 1 noiembrie se închide Transalpina de la Rânca la Obârșia Lotrului. Data până la care se închide va fi de 31 martie 2016, dar sigur se va prelungi pentru că iarna ține mult mai mult pe Transalpina”, a afirmat Ion Tudor.

Transalpina este șoseaua situată la cea mai mare altitudine din România, având punctul cel mai înalt în Pasul Urdele, la 2 145 de metri. Drumul face legătura între orașele Novaci, din județul Gorj, și Sebeș, din județul Alba, fiind anual închis pe perioada iernii. (C.M.)

sursa:agerpres

 


 Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

Cu ce sumă vor crește alocațiile începând cu 1 ianuarie 2024

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Cu ce sumă vor crește alocațiile începând cu 1 ianuarie 2024

Începând cu 1 ianuarie 2023, alocațiile de stat pentru copii urmează să fie ajustate cu rata inflației, reflectând o creștere de 13,8% față de nivelul actual al alocațiilor.

Concret, această indexare ar însemna o majorare de 35 de lei pentru copiii cu vârste între 2 și 18 ani, care primesc alocații. Pentru copiii cu vârste sub doi ani sau cei cu dizabilități, suma suplimentară acordată de stat ar putea ajunge la aproximativ 90 de lei.

CITEȘTE ȘI: Plata pensiilor și alocațiilor, o necunoscută înainte de sărbători, din cauza GREVEI GENERALE a Caselor Teritoriale de Pensii: Milioane de români sunt afectați direct

Conform prevederilor Ordonanței de Urgență 126/2021, articolul 3, alineatul 2, începând cu drepturile aferente lunii ianuarie 2023, cuantumul alocației de stat pentru copii va fi indexat anual, automat, cu rata medie anuală a inflației, indicator comunicat de Institutul Național de Statistică, bazat pe datele anului calendaristic precedent.

În prezent, copiii cu vârste de până la 2 ani sau cei cu dizabilități beneficiază de o alocație lunară de 631 de lei. Pentru copiii cu vârste între 2 și 18 ani, precum și tinerii peste 18 ani care urmează cursurile liceale sau profesionale, alocația lunară este de 256 de lei. Aceeași sumă de 631 de lei se acordă și copiilor cu vârste între 3 și 18 ani, care suferă de un handicap. În comparație cu suma de 600 de lei din 2022, această alocație a fost majorată în acest an.

Astfel, începând cu 1 ianuarie, alocația pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani și cei cu handicap până la 18 ani va crește la 718 lei. De asemenea, copiii cu vârsta între 2 și 18 ani vor primi o alocație în valoare de 291 de lei, cu condiția să fie înscriși într-o formă de învățământ liceal sau profesional.


 Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Articole Similare