Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Daune de peste 30.000 de euro pentru un biciclist din Alba, în urma unui accident: Ce pedeapsă a primit șoferul vinovat

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Daune de peste 30.000 de euro pentru un biciclist din Alba, în urma unui accident: Ce pedeapsă a primit șoferul vinovat

Un bărbat din Alba a fost condamnat de magistrații judecătoriei Sebeș la o pedeapsă de 9 luni închisoare, cu amânarea aplicării pedepsei, pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

De asemenea firma de asigurări a fost obligatp la plata, către partea civilă, a sumei de 4.048,71 reprezentând daune materiale şi a sumei de 30.000 euro în echivalentul în lei la cursul BNR din ziua plăţii, reprezentând daune morale.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Sentința Judecătoriei Sebeș a fost pronunțată în data de 4 august, iar motivarea fost făcută publică pe portalul just.ro.

În actul de sesizare s-a arătat, în esență, că la data de 10.09.2019, în jurul orei 10:35, fără a se afla sub influența băuturilor alcoolice, inculpatul a condus autoutilitara în localitatea Lancrăm, iar când a ajuns la intersecția cu strada Nouă, având intenția de a vira la stânga, nu s-a asigurat corespunzător și nu a acordat prioritate de trecere părții civile care se deplasa pe bicicletă pe drum prioritar, respectiv pe strada Nouă, lovind-o pe aceasta în zona centrală a bicicletei și proiectând-o pe sensul opus de mers, în urma impactului partea civilă suferind traumatisme grave la genunchiul piciorului stâng care au necesitat 95-100 zile de îngrijire medicală.

Conducătorul auto și biciclistul au fost testați cu aparatul alcootest marca Drager, rezultatul fiind negativ în cazul ambilor participanți la trafic, ulterior fiindu-le recoltate mostre biologice de sânge.

Fiind audiat atât în calitate de suspect, cât și de inculpat în cursul urmăririi penale, a recunoscut săvârșirea faptei şi a detaliat modalitatea de producere a accidentului.

Decizia poate fi atacată cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea hotărârii.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Bianca-Maria Grosu, performanță remarcabilă la olimpiada de limba spaniolă: Eleva din Sebeș, locul I la etapa națională

Ziarul Unirea

Publicat

în

Bianca-Maria Grosu, performanță remarcabilă la olimpiada de limba spaniolă: Eleva din Sebeș, locul I la etapa națională Bianca-Maria Grosu, elevă a Colegiului Național ”Lucian Blaga” din Sebeș, a obținut  Premiul I la Olimpiada Națională de Limba Spaniolă. Citește și: EDUARD PIȚU, elevul-minune din Alba Iulia, primul și singurul din județ care a reușit să obțină […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea