Rămâi conectat

Curier Județean

Daniel Zdrânc critică bugetul Municipiului Alba Iulia pentru anul 2023: „Este o estimare bombastică a veniturilor fără nici o bază reală”

BONTEA Alexandru

Publicat

în

Daniel Zdrânc critică bugetul Municipiului Alba Iulia pentru anul 2023: „Este o estimare bombastică a veniturilor fără nici o bază reală”

Daniel Zdrânc, membru al PSD Alba, a venit cu o serie de critici la adresa bugetului pentru anul 2023 al Municipiului Alba Iulia.

„Câteva considerente despre bugetul Municipiului Alba Iulia în 2023.
Este o estimare bombastică a veniturilor fără nici o bază reală, din punctul meu de vedere.

Dacă ne uităm în 2021 s-au estimat venituri de 67 milioane de euro dar s-au realizat 50 milioane.

În 2022 s-au estimat venituri de 73 de milioane de euro și s-au realizat tot 50 de milioane!

În 2023 pregătiți-vă:

Estimează venituri de 115 milioane de euro! Mai mult decât dublu față de anii precedenți.

Primăria cheltuie doar pentru funcționare aprox.43 de milioane de euro iar restul de 72 milioane de euro se presupune că ar merge în eventuale investiții.

De unde vin cei 72 milioane de euro în plus?

În 2022 doar transportul public avea o pondere în buget de peste 22%, iar domnii de la primărie promiteau că „se vor schimba foarte multe, având în vedere că în curând vom opera și cu autobuze electrice”.
Autobuzele electrice sunt la „muzeu” în parcare la stadion iar operarea lor generează costuri suplimentare.

De asemenea în 2022 era prins în buget proiectul de „regenerare urbană a zonei bazinului Olimpic prin amenajarea de spatii verzi și construirea unei baze sportive de agrement”. Știm cu toții că nu s-a făcut mai nimic.

Să nu uităm marile proiecte de infrastructură:
apă, canalizare, iluminat public și asfaltare. Și aici nu mă refer la proiectele de mobilitate urbană moștenite, care sunt în faze diferite, lucrările fiind la început doar pentru lotul 1.

Situația este cel puțin delicată în momentul în care estimezi nerealist sumele de care dispui și ce investiții poți face. Nu pot decât să sper că în 2023 sumele alocate de guvern prin programul „Anghel Saligny” sau finanțările din PNRR vor fi utilizate eficient”,


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

ELECTRICA: Localitățile din Alba în care sunt programate întreruperi ale furnizării energiei electrice, în perioada 8-14 aprilie

Bogdan Ilea

Publicat

în

ELECTRICA: Localitățile din Alba în care sunt programate întreruperi ale furnizării energiei electrice, în perioada 8-14 aprilie În mai multe localități din județul Alba sunt programate întreruperi ale furnizării de energie electrică în perioada 8-14 aprilie. În data de 8 aprilie: Daia Română, Strada Școlii între orele 08:00-16:00. În data de 8 aprilie: BLAJ, Strada […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea