Rămâi conectat

Politică Administrație

Daniel Nicolae NARIŢA, PC Alba: ”Aproape 600 de fermieri din judeţ scapă de returnarea subvenţiilor primite de la APIA”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În urma deselor întâlniri pe care prefectul de Alba, Gheorghe Feneşer, le-a avut de-a lungul timpului cu fermierii din judeţ, aceştia i-au cerut sprijinul în rezolvarea unei importante probleme cu care s-au confruntat.

Este vorba despre cei aproape 600 de beneficiari de subvenţii pentru creşterea animalelor, care au fost obligaţi, în urma controalelor Curţii de Conturi, să returneze sumele primite de la APIA. Pe bună dreptate, la jumătatea lunii ianuarie a anului trecut, prefectul Feneşer a declarat că această situaţie trebuia evitată prin solicitarea unui certificat fiscal în locul declaraţiei pe proprie răspundere. Atunci, prefectul şi-a manifestat convingerea că fermierii nu au urmărit să primească subvenţii în mod necuvenit.

Crescătorii de animale trebuie să ştie că nu sunt singuri, suntem alături de ei şi suntem convinşi că instanţa de judecată va soluţiona definitiv această problemă. Există foarte multe cazuri de persoane care, la momentul depunerii dosarului, nu aveau neplătit decât impozitul pe primul trimestru al anului în care au solicitat subvenţia şi nu şi-au imaginat că se consideră datorie la bugetul local”, le transmitea anul trecut prefectul Feneşer fermierilor din judeţ.

La rândul său, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, singurul în măsură să rezolve aceste probleme ale fermierilor, a declarat la Alba Iulia, în luna august a anului trecut, că va găsi soluţii prin elaborarea unui proiect de lege care urma să fie discutat de Parlament.

Astfel, fermierii nu vor mai avea probleme şi vor primi în continuare subvenţii fără nici un fel de penalităţi”, a declarat anul trecut, la Alba Iulia, ministrul Daniel Constantin, după ce prefectul Feneşer i-a solicitat sprijinul în soluţionarea problemelor fermierilor din judeţ.

Acum, iată că ministrul Daniel Constantin s-a ţinut de cuvânt şi cei aproape 600 de fermieri din judeţ nu mai sunt obligaţi să returneze subvenţiile de care au beneficiat.

Daniel Nicolae NARIŢA, preşedintele Partidului Conservator Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă: Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR Corneliu Dan Olar, candidatul partidului AUR pentru președinția Consiliului Județean Alba, a plecat marți, 23 aprilie, prin inima Țării Moților dorind să poarte dialog cu moții și să împărtășească viziunea sa pentru un viitor mai bun. Încă din zorii zilei, Olar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea