Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Daniel Constantin: Scăderea TVA-ului la pâine ar aduce venituri suplimentare

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Scăderea TVA-ului la pâine ar aduce venituri suplimentare la bugetul de stat, iar singura condiţie este ca această măsură să fie respectată şi evaziunea fiscală eliminată este de părere Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin.

„O măsură de scădere a TVA-ului de la 24% la 9% ar duce la pierderi de 250 de milioane de lei în eventualitatea în care nu ar ieşi la suprafaţă evaziunea fiscală. (…) Ieri (n.r. luni) am avut o discuţie cu una dintre asociaţiile de profil în zona de panificaţie, evaziunea este un lucru care a distorsionat în mod vizibil piaţa, a ajuns la peste 80%, principalul motiv fiind legat de creşterea TVA-ului de la 19% la 24%. Cred eu că prin scădere nu numai că putem să acoperim acea pierdere, ci vom avea şi venituri suplimentare la bugetul de stat, cu o singură condiţie – să fie coroborată această măsură şi cu măsuri de control la cei care practică sau mai au tentaţia de a practica evaziunea fiscală”, a precizat Daniel Constantin, preşedinte al Partidului Conservator, după şedinţa Biroului Politic al PC, conform Agerpres.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Potrivit Ministrului începând de astăzi, 15 mai speră ca oamenii să poată aplica la fermele de familie pentru creditare.

„Pe 15 iunie se va deschide sesiunea de primiri de proiecte, sunt şase proiecte-tip pe care le vom pune la dispoziţia fermierilor, ei pot beneficia gratuit de aceste proiecte pe care le vor completa, le vor depune la Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit, iar mâine sper eu să închidem acest cerc şi să punem la dispoziţia beneficiarilor care doresc să aplice la fermele de familie şi zona de garantare şi de creditare, pentru că orice măsură din fonduri europene are nevoie de o parte de cofinanţare”, a spus ministrul Agriculturii conform sursei citate mai sus.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Superstiții în Vinerea Mare: Ce NU ai voie să faci în această zi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Superstiții în Vinerea Mare: Ce NU ai voie să faci în această zi Vinerea Mare sau Vinerea Patimilor – ziua în care Iisus Hristos a fost răstignit și a murit pe cruce, vine cu interdicții creștine sau cu diferite obiceiuri ce diferă de la regiune la regiune. Multe persoane respectă aceste obiceiuri cu speranța că […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea